Korkmaz Kesik

Bilecik Sosyal Etkinlikler Projesi kapsamında “İş Kadınlarının Başarı Hikayeleri” için üçlü protokol imzalandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilecik T.S.O. Kadın Girişimciler Kurulu ve Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği arasında Bilecik Sosyal Etkinlikler Projesi kapsamında “İş Kadınlarının Başarı Hikayeleri” için üçlü protokol imzalandı.

“Dünya Kadınlar Günü” dolayısı ile kız öğrencilerin girişimciliğe teşvik etmek ve hayata hazırlamak amacı ile 06 Mart 2015 tarihinde Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenecek olan  Bilecik Sosyal Etkinlikler Projesi kapsamında “İş Kadınlarının Başarı Hikayeleri” konulu etkinlik için bir araya gelindi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, iş kadınlarını topluma daha yakından tanıtmak ve özellikle kız öğrencilerimize girişimciliği özendirmek amacıyla “İş Kadınlarının Başarı Hikayeleri” konulu etkinlik için protokol imzaladıklarını söyledi. Altınkaynak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilecik T.S.O. Kadın Girişimciler Kurulu ve Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği arasında protokol imzalamak için toplamış bulunuyoruz. Müdürlüğümüz Bilecik Sosyal Etkinlikler Projesi kapsamında “İş Kadınlarının Başarı Hikayeleri” konulu etkinliğin amacı iş kadınlarını topluma daha yakından tanıtmak ve özellikle kız öğrencilerimize girişimciliği özendirmektir.

Müdürlüğümüz; kadınların eğitimi, girişimcilik ve inovasyon konularına önem vermektedir. Bu bağlamda girişimcilik haftası ve dünya kadınlar günü dolayısıyla düzenleyeceğimiz etkinliğin şimdiden öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu konuda bizimle işbirliği yapan başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu işbirliğin devamı da bizim için çok önemlidir. Sayın bakanımızın toplantılarda söylediği, sivil toplum örgütleri ile işbirliği yaparak faaliyetlerimizi düzenleme noktasında bizim yaptığımız faaliyetlerden birisi olacak. Bundan sonra bu faaliyetlerin de devamı gelecek.” dedi.

 Bilecik T.S.O. Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Esel, kadınların eğitim ve girişimcilik konusunda önemine dikkat çekerek, “Milli eğitim ile yaptığımız ilk etkinlik. Bundan sonra daha güzel etkinliklere imza atacağız. Bizim için gençlerimiz çok önemli, özellikle kadınların eğitim alması çok önemlidir. Bu yüzden bu tür etkinlikle bizim için çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

 Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği Başkanı Celali Yılmaz, derneğin Temmuz ayında kurulduğunu ve ilk etkinliklerini gerçekleştireceklerini kaydetti. Yılmaz, “Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği olarak bizim de ilk etkinliğimiz olacak. Benim için u etkinlik çifte mutluluk. Hem milli eğitim personeli olarak bu işleri organize etmek hem de dernek olarak ilk etkinliğimiz olacak. Derneğimiz Temmuz ayında kuruldu. Amacımız, Bozüyük ve Bilecik’te girişimci insanlarımızı desteklemektir.” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim