İki kurum binasının mantolama çalışmalarındaki farklılık objektiflerimize takılırken, birinde güvenliğin bir nebze alındığı, diğerinde ise hiçbir güvenlik önlemi olmadan çalışıldığı görüldü.


Dünyanın en çok iş kazası yaşanan ülkelerinden biri olan ülkemizde gün geçmiyor ki yeni bir iş kazası haberi gelmesin. İş güvenliği bilincinin geliştirilmesi için son dönemlerde yoğun çaba harcanıyor, ancak sokağa çıktığımızda hangi inşaata kafamızı çevirseniz güvenlik önlemi almadan çalışan işçileri görüyoruz.


Geçtiğimiz hafta aynı gün çekilen iki fotoğraf, ilimizde iş güvenliği konusunda iyi ve kötü örnekleri ortaya koydu. Bilecik Belediyesi tarafından yaptırılan Yaşayan Kent Müzesi’nin ve Halk Eğitim Merkezi binasının mantolamasını yapan işçiler, iş güvenliği konusunda gösterdikleri farklı tutumla dikkat çektiler. Kent Müzesi işçileri, yerden metrelerce yüksekte hiçbir güvenlik önlemi olmadan çalışırlarken, Sağlık Müdürlüğü binasının işçileri bellerine taktıkları turuncu emniyet kemerleriyle hem kendilerinin hem de iş arkadaşlarının can güvenliğini sağladılar.


6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda işverenler açısından düzenlenen işveren yükümlülüklerinde; “işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut güvenlik ve sağlık şartlarının iyileştirilmesi ile işyeri özelinde acil çözüm önerileri alınmalıdır.” denirken, işveren vekillerine de aynı şekilde sorumluluk yükleniyor. Her gün gazetemizi arayan ve güvenlik önlemi almadan çalışan işçileri şikayet eden vatandaşlar, çalıştırdığı işçinin can güvenliğinden sorumlu olan yetkilileri bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyorlar.

Editör: TE Bilişim