CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Dr. Sungur Turan, “Bedava dediysek bedava olacak” diyerek projeleri kapsamında Bilecik halkına vaat ettiği ücretsiz internet hizmetinin arkasında olduğunu söyledi.

Gazetemize açıklamada bulunan Dr. Sungur Turan, bazı kesimler tarafından ‘gerçek dışı’ olarak nitelenen bu hizmetin Türkiye’nin farklı yerlerinde uygulandığını belirterek son olarak da İstanbul’un Bağcılar ilçesinin 22 mahallesinde vatandaşların ücretsiz kablosuz internet kullanmaya başladığını söyledi. Turan konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Daha önce Bilecik kamuoyuna açıkladığımız gibi Bilecik'e ücretsiz internet ağı kuracağımızı beyan ettik. Önceki dönemlerde söz verilip yapılmayan birçok vaat olduğu için bazı insanlarımızda bu konuya şüphe ile yaklaştı. Biz her projemiz gibi bu projenin de önce fizibilitesini yaptık ve olabileceğini gördük, bu yüzden de proje olarak belirledik.

Biz projemizi açıkladıktan çok kısa bir süre sonra İstanbul Bağcılar'da aynı projenin yapımı tamamlandı ve açılışı yapıldı. Yani şuan Bağcılar'da insanlar ücretsiz olarak internete girebiliyorlar (http://www.itnetwork.com.tr/ihlas-net-guveni-artik-bagcilarda/). Semt dışında İstanbul'daki çoğu AVM'de yine bu hizmet var, telefonunu-bilgisayarını açıyorsun T.C. kimlik numaran ile girip ücretsiz internete bağlanıyorsun. Avrupa'da ise sayısız şehirde insanlar bu ücretsiz ağları kullanıyorlar.

Altyapı olarak öncelikle evlerimizde kullandığımız kablosuz antenlerden farklı olarak yüksek mW üreten, yüksek bir alana konumlandırıldığında 2.5KM ila 19KM çapta çekim alanı oluşturabilen özel antenler kullanılacak. Bilecik ilimizin de büyük bir yüzölçümü olmadığı için bu altyapıyı kurmamız daha da kolay olacak. Bilecik Halkı bu ağlara bilgisayar, notebook, tablet bilgisayar, cep telefonu gibi cihazlarından bağlanacak ardından T.C. kimlik numarası ve kişisel bilgileri ile girişini yapıp hizmeti kullanmaya başlayacak.

Göreve gelmesi durumunda Bilecik halkını ücretsiz internetle tanıştıracaklarını ifade eden Turan, “Biz bunu hayata geçireceğiz, Bilecik Halkı ücretsiz internete girecek.” diyerek vaadinin arkasında olduğunu belirtti.




Editör: TE Bilişim