Emine Türksoy

Mahalle aralarında yapılan inşaatlar çevre sakinlerine rahatsızlık veriyor. İnşaat malzemelerini gelişigüzel sokak aralarına bırakan bazı inşaat sahipleri vatandaşları mağdur ediyor.

Çevreye bırakılan inşaat malzemeleri kaldırımları tamamen kapatırken yolları da işgal ediyor. Vatandaşlar kaldırımdan yürüyemezken yollardan yürümek zorunda kalırken kendilerini trafiğin içerisinde buluyor. Otopark sıkıntısı olan ilimizde kaldırımların araçlar tarafından işgal edilmesinin yanı sıra inşatçılar tarafından da işgal ediliyor.


Böylece vatandaşların kaldırımdan yürümeleri imkansız hale geliyor. Engelli vatandaşlar ve bebek arabası kullanan vatandaşlar kaldırımlardaki işgallerden ötürü kaldırımları kullanamazken bu durum kazalara da davetiye çıkarıyor.

İsmetpaşa Mahallesi Sultan Sokak’ta devam eden bir inşaatın sokak ortasına bıraktığı demirler ise mahalleliye “illallah” dedirtti. Sokağa araçlarıyla giremediklerini, yürürken bile zorlandıklarını belirten çevre sakinleri, Belediye’yi defalarca aradıklarını ancak hiçbir yetkilinin konuyla ilgilenmediğini iddia ettiler.

“Denetim olmayınca inşaatlar başıboş kalıyor. Sokakları kumla, demirle, her türlü inşaat malzemesiyle kapatıyorlar. Evimize gidemiyoruz. Araçlarımızı park edemiyoruz. Durumu kaç kez Belediye’ye bildirdik ama ilgilenen yok. Bu inşaatları kim denetliyor? Bu sokaklar inşaatların malzeme deposu mu?  İnşaatçılar yolları da kendilerinin sanıyor. Vatandaşın hakkını kim koruyacak?” diyen  mahalle sakinleri, Zabıtaların görevlerini yerine getirmediğini iddia ederek, Belediye Başkanı Selim Yağcı’dan bu soruna artık bir çözüm getirmesini istiyorlar.

Yağcı, inşaatları denetlemek üzere denetim timi kurulacağını söylemişti. Ancak şuan ki durum gösteriyor ki ne böyle bir timin kurulduğu ne de mevcut görevlilerin durumla ilgilenmediği veya inşatçılara ve araç sürücülerine sözünü geçiremediği görülüyor. Bu da vatandaşların kafasında soru işareti bırakırken ‘Acaba inşaatçılar mı zabıtayı takmıyor ya da zabıta mı görevini yapmıyor’ sorunu dile getiriyorlar.

 

Editör: TE Bilişim