Bilecik Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sühendan Senger, geçen hafta gazetemizde yayınladığımız köşesinde Belediye Başkan Adaylarına seslenmiş ve başkan seçilmeleri durumunda hayvanlar için neler yapacaklarını açıklamalarını istemişti. Adayların projelerinin hayvanseverlerin oylarını etkileyeceğini söyleyen Senger’e ilk cevap CHP Belediye Başkan Adayı Sungur Turan’dan geldi:


"Bilecik Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sayın Esma Sühendan Senger,

14 Ocak 2014 tarihinde yerel medyada yer alan habere göre;

Bilecik Hayvanları Koruma Derneği Başkanı olarak Bilecik Belediye Başkan Adaylarına kısaca;

Doğanın bir parçası olan hayvanlarımız için yapmayı planladıklarınıza dair herhangi bir vaadinize rastlamadık. Eğer başkan olursanız bizim için neler yapacaksınız? Sorusunu sormuşsunuz.

Yine haber içeriğinde de barınağa Dr. Sungur Hocamızın yardımıyla su getirildiğini belirtmişsiniz.

Bu, sokak hayvanlarına yardım amaçlı yapmaya çalıştığım küçük katkılardan biridir.

1988 yılından bugüne sokak hayvanları ve doğanın korunması için eşim Serpil hanımla birlikte büyük mücadeleler verdik.

İlimizde sokak hayvanları derneğini ilk olarak eşimle birlikte kurduk.

Bilecik’te yaşadığım süre içinde bütün yaralı ve hasta sokak hayvanlarının bazı cerrahi müdahaleleri ve kırıkları için gece gündüz demeden koştuğumu bütün Bilecik halkı bilir. 

2000’li yıllarda Gölpazarı Belediyesi, bakım bünyesinde hiçbir eksiği olmayan merkezin tüm aletlerini temin ettim. Bakım merkezinin istenilen düzeye ulaşamaması üzerine daha sonra bunu HAYTAP’a bağışladım.

İstanbul’da 18. Yüzyıla kadar sokak hayvanlarının gayrimüslimlerce öldürüldüğünü bu nedenle hayvanların Müslüman mahallerinde yaşadığını biliyor musunuz? Dinimizin bize yüklediği tüm canlılara ait sorumluluğumuzu daha sonra yitirdiğimiz dönemler olmuş. Ne yazıktır ki Avrupa’ya bizim öğrettiğimiz hayvan sevgisini şimdi Avrupalı bize öğretmeye çalışıyor.

Sokakta yaşayan köpeklerin, kedilerin ve tüm canlıların yaşam hakkı olduğunu bizlerinde onlarla birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu konuda Peygamber efendimizin de ne kadar duyarlı olduğunu hepimiz biliyoruz.

Gözlerimize sadakatin en güzel örneğiyle bakan bu canlılara sahip çıkmak, kısırlaştırmak, acılarını azaltmak bizlerde bazı insani duyguları da geliştirecektir.

Ben her zaman bu canlılara sahip çıkarken, “Neden?” diye soranlara hep şunu söyledim:

‘’İNSANLIK ÖLMEDİ’’

Sokak hayvanları için yapmaya çalıştıklarımın dışında okul bahçeleri, Kurtköy ve Bilecik merkezde 10.000 ağacın dikilmesine finansal destek sundum.

 

Bu duygularımla neler yapmayı düşündüğümü sanıyorum sizlere aktarabilmişimdir.

Saygılarımla."

                                                                                                   

Dr. Sungur TURAN

Cumhuriyet Halk Partisi

Bilecik Belediye Başkan Adayı



 

Editör: TE Bilişim