İlimizde kurulan Elektronik Denetleme Sistemleri’nin (EDS) bulunduğu bölgelerde kırmızı ışık ihlali yaparak ceza ödemek istemeyen bazı vatandaşların Ambulans ve İtfaiye’ye yol vermekte tereddüt yaşadıkları görüldü.

Atatürk Bulvarı üzerinde İl Özel İdare Kavşağı, Tepebaşı Kavşağı ve Kayı Plaza Kavşağında her iki yönde Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi kuruldu. Bu sistemin ardından kırmızı ışık ihlalinden pek çok kişiye ceza yağdı. Bu cezaların ardından vatandaşlar, kırmızı ışık ihlali yapmamak için can taşıyan Ambulans ve yangına giden İtfaiye’ye dahi yol vermeme durumuna geldiler.

Ambulansın siren sesini duyan vatandaşlar yol vermek için sağa ve sola yanaşırken denk geldikleri kırmızı ışıklarda ise ne yapacaklarını şaşırır durumda kaldılar.

Kırmızı ışık ihlali yaparak ceza ödeyeceklerini düşünen bazı vatandaşların Ambulansa yol vermemeleri ise akıllara insanlık mı ceza mı sorusunu getirdi. Ambulansa yol vermek amacıyla kırmızı ışık ihlali yapan vatandaşlar ceza gelip gelmeyeceği konusunda endişe duyarlarken, vatandaşlar bu konuda  yetkililerden açıklama bekliyor.

Editör: TE Bilişim