Kıymet Aslan

AK Parti Bilecik Belediye Başkan aday adaylığı için Orhan Şişman, resmi başvurusunu yaptı.

Dün saat 14.00’de Bilecik AK Parti İl Başkanlığı’nda, İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’a aday adaylığı için resmi başvurusunu yapan Orhan Şişman, kaç tane aday adayı olursa olsun kardeşler topluluğu olduklarını ve milletin duasını almak istedikleri için müracaat ettiğini söyledi. Kalabalık bir grup halinde Atatürk Bulvarı üzerinden başlayan yürüyüş AK Parti İl Başkanlığı’nda son buldu.

Şişman, “Önümüzdeki 2014 yılında 30 Mart yerel seçimlerle alakalı AK Partimizin aday adaylarının başvurusunun son gününde bizlerde aday adayı olmak için İl Başkanlığımıza müracaat etmiş bulunuyoruz. Biz bir kardeşler topluluğuz. Kaç tane aday adayı olursa olsun hepimiz bir kardeşler topluluğuyuz. Bu milletin duasını almak istiyoruz. Allah’ın rızasını kazanmak istiyoruz. Bizim değerlerimizde, bizim inancımızda milletin efendisi içinde bulunduğu millete, topluluğa hizmet edendir. Yani siz bu insanlara nekadar hizmet ederseniz, ne kadar onların yanında olursanız, onlarla ne kadar hemhal olursanız o kadar efendi olursunuz. Bu milletin efendisi olursunuz.


Şeyh Edebali’nin belki de burada manevi huzurundayız.  O insanlar içinde bulundukları topluluğa hizmet ettikleri için belki efendi olmuşlardır. Tarihte hayırla yad edilen insanlar içinde bulundukları topluluklara insanlığa hizmet ettikleri için bugün duayla hayırla yad ediliyor. Duamız odur ki, temennimiz odur ki bizde bu dünyada ömrümüzü tamamladığımızda arkamızda “iyi insandı, hakkımızı helal ettik” diyen dostlar bırakırız.

Biz AK Parti olarak siyaseti tarif ederken diyoruz ki siyaset,  bir insanın doğumundan ölümüne kadar o insanın ırkı sorulmadan, inancı sorulmadan, rengi sorulmadan, makamı etiketi sorulmadan yaşadığı ömür dilimi içersinde onun hak ve hukuklarının korunması adına yapılan mücadelenin adıdır siyaset.

Siyaset böyle ise burada bulunan arkadaşlarımız bu siyasete duyarsız kalmamız, ilgisiz kalmamız mümkün değildir. Büyüklerin bir sözü vardır. “Asbabı tevessül, Allah’a tevekkül gerektirir” diye siz sebeplere sarılacaksınız. Siz bu memlekette hayırlı iş yapmak için el uzatacaksınız, terleyeceksiniz, mücadele edeceksiniz, sereceksiniz, muhabbet besleyeceksiniz ki sebeplere sarılmış olacaksınız. Arkasından da kader nasıl tecelli edeceğini biz bilemeyiz. Sonuç ne olursa olsun Allah’a tevekkül edeceğiz. Burada bizden önce aday adaylığını müracaat eden kardeşlerim bu partinin zenginlikleridir.

Bu seçimler sadece Bilecik’te bir belediye başkanını seçmek için değil. Dünya için, bölgemiz için, insanlık için, Türkiye için, ilimiz için çok önemli bir seçim. Hangi kardeşimiz çıkarsa çıksın canla başla çalışmaya hazır olmalıyız. Adaymışçasına, o kardeşimize il başkanımızın, ilçe teşkilatımızın emrine girip kapı kapı çalışmak zorundayız. Çünkü biz insanlığa geleceği vaad eden bir partiyiz.


Bu seçim, bu ülkede sizler, bizler hepimiz bu ülkenin evlatları! Şunun için yapılıyor, soracaklar: “Siz bu toprakların sahibimi siniz yoksa kiracı mısınız, ev sahibi misiniz, ”diye soracaklar. Ak Parti’ye çalışırsak, Ak Parti’yi en başarılı parti yapmayı hedeflersen, zaten Türkiye’nin en büyük partisi olan partimizi %50’nin çok üzerlerine çıkarmak istiyorsan, ben bu ülkenin, bu toprakların sahibiyim diyen her kardeşimizi mücadele etmesi, ter dökmesi lazım. Bize her zaman şunu söylediler. “Siz bu topraklarda hizmetkarsınız, efendi olan biziz”dediler. Hayır diyoruz. Bu milletin kendisi efendidir.  Herkes durduğu yeri bilecek. Bu insanların kıymetini bilecek, bu ülkenin değerlerini bilecek, onlara tabi olacak. Aynı zamanda iyi ile kötü arasında, adaletle zulüm arasında bir tercih yapılacak. Biz bu adaylık formumuzu teslim ettik. Buradan çıktığımız andan itibaren teşkilatımızın emrindeyiz. Biz birbirimizin eksiğini tamamlayan olmalıyız. Ak Parti’nin kuruluşundan bu zaman kadar il başkanı, ilçe başkanı, il yönetiminde, ilçe yönetiminde, hanım  komisyonlarında görev yapmış bütün kardeşlerime de buradan teşekkürlerimi yolluyorum” dedi.

Şişman’ın yaptığı konuşma sonrasında AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ise müracaatın kendisine ve Bilecik halkına ve AK Parti’ye  hayırlı olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim