İlimizin yeni Valisi Süleyman Elban ilimize gelerek görevine başladı. Valilik önünde il protokolü tarafından karşılanan Elban, törene katılanlarla tek tek tokalaştı. Bilecik Emniyet Müdürlüğü tören mangasını selamlayan Vali Elban, buradan makamına geçerek basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Açıklamasında Bilecik’te göreve başlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Elban, çalışmalarında insan odaklı bir anlayışı benimseyeceğini söyledi ve Bilecik’in sanayi, madencilik, tarım, eğitim, turizm gibi her alanda daha iyi bir yere gelebilmesi için elinden gelen tüm gücüyle çalışacağını söyledi. Elban şöyle konuştu:

“Osmanlı’nın kurulduğu ve ilk başkenti olan bu şehirde, yani kuruluş şehrinde, milli mücadelenin ilk zaferinin kazanıldığı ve düşmana karşı bu milletin makus talihinin yenildiği bu topraklarda, kurtuluş topraklarında, bir tarih ve kültür ili olan güzel Bilecik’te bu göreve başlamaktan çok büyük mutluluk ve onur duyduğumu baştan ifade etmek isterim. İlimizin sanayi, madencilik, tarım, eğitim, turizm, hülasa her alanda bulunduğu noktalarda daha iyi bir yere gelebilmesi için elimden gelen tüm gücümle çalışacağımı burada ifade etmek istiyorum.

Bütün bunları yaparken özellikle bir şeyin altını çizmek istiyorum. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” felsefesinin doğduğu bu topraklarda yapacağımız tüm çalışmalarda insan onurunu, insan haysiyetini ve insan haklarını, insanı çalışmamızın odağına koyacağımızı ve yapacağımız tüm çalışmalarda kamu-özel sektör-STK’lar, ilin tüm dinamikleriyle birlikte hareket ederek ortak aklı harekete geçirerek, hep birlikte bir şeyler yapmaya çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. Allah mahcup etmesin. İnşallah bu görevimiz vatanımıza milletimize hayırlı olur. Hayırlı hizmetler yapmamıza vesile olur.”

Vali Süleyman Elban kimdir?

06.06.1969 tarihinde Kırşehir’de doğdu. İlk öğrenimini Almanya ve Kırşehir’de, orta öğrenimini Kırşehir’de tamamladı.1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde mezun oldu. Abant İzzet Baysal Üniversitesinde araştırma görevlisi, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı Uzman yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 1994 yılında Eskişehir Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı. Samsun Yakakent ve Elazığ Karakoçan kaymakamlığı görevlerinin ardından 2003 yılında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü şube müdürlüğüne atandı. Süleyman Elban, Haziran 2016’da yayımlanan Valiler Kararnamesi’yle Bilecik Valiliğine atandı.

2003 yılında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Mahalli İdarelerle ilgili konuda yapılmış bir yüksek lisans ve 2008 Yılında Portsmouth Üniversitesinde (İngiltere) Kamu Yönetimi ve Avrupa Birliği alanında PPP konulu yüksek lisans çalışması bulunmakta. Evli ve iki çocuk babası ve İngilizce biliyor.


Editör: TE Bilişim