Cumartesi günü Bilecik sentetik sahada, Osmaneli Belediyespor’la Osmaneli Gençlerbirliği spor arasında oynanan U17 amatör futbol ligi maçında yürekleri ağızlara getiren bir olay yaşandı. Karşılaşmanın 75. dakikasında rakip takımdan bir oyuncu ile çarpışan Osmaneli Belediyespor oyuncusu Nisvet Ahmet Keremcioğlu’nun dili boğazına kaçtı. Genç oyuncu bir anda yerde kalırken, saha kenarındaki sağlık personeli duruma müdahale etti. Durumun ciddiyetinin fark edilmesinin ardından 112 Acil servisine haber verildi.


Geç gelen 112 acil ambulansına taraftarlar tepki gösterirken, polis ve saha görevlileri basın mensuplarının görev yapmasına ve görüntü çekmesine engel olmaya çalıştı. Dili boğazına kaçan futbolcu Keremcioğlu Bilecik Devlet hastanesinde tedavi altına alınırken müşahede altında tutulduğu ve durumun iyiye gittiği öğrenildi. Bu olayla birlikte, sahada hazır ambulans bulunmamasının eksikliği bir kez daha gözler önüne serildi.

Gazetemizde, amatör küme maçlarında ambulans bulunmamasını daha önce defalarca kez haber yapmış ve insan hayatını ilgilendiren bu eksikliği gündeme getirmiştik. Sağlık Müdürlüğünün maçlara ambulans göndermek için saatlik 150 lira istemesi nedeniyle müsabakalarda ambulans bulunmuyor. Bu olayla birlikte vatandaş bir kez daha soruyor, maç başına 300 lira bir insanın hayatından daha mı değerli?

Editör: TE Bilişim