Hızla büyüyen ve gelişen ilimizde geçtiğimiz yıl patlama yapan son zamanlarda ise yavaşlayan inşaat sektörüne ilişkin son durumu aldığımız ilimizin önemli ve genç esnaflarından inşaat tedarikçisi Demirsoy Ticaret’in sahibi Gürhan Demirsoy, Bilecik’te inşaat yapılaşmasının son hızla devam ettiğini söyledi.

Zaman zaman olağan duraksamaların yaşandığı fakat son yıllarda yeniden hızlanan inşaat sektörünün bu yıl beklentilerin üzerinde  gittiğini ve arz talebe göre her köşe başında bir inşaatın yükseldiğini aktaran Demirsoy, Bilecik’te inşaat sektörünün hızlanmasının en önemli faktörünün Şeyh Edebali Üniversitesi olduğunu ve her yıl öğrenci artışı ile ev talebinin de arttığını belirtti.


Her köşe başında yükselen inşaatlara rağmen öğrencilerin ve vatandaşların kiralık daire bulmakta zorlandığının gözlemlendiğini ve Bilecik'in değerinin her geçen gün arttığını da belirten Gürhan Demirsoy, şu anda eski evlerin yenilenmesi için müteahhitler ile görüşmelerin, kat karşılığı evler yaptırmanın tam zamanı olduğunu söyledi.

Üniversitenin Bilecik'in en önemli kuruluşu olduğunu, üniversite sayesinde Bilecik'in kaybettiği yılları yakalayacağına inandığını hatta büyümede önemli bir hız kazanacağını vurgulayan Demirsoy, kendi sektörlerinde bazı sıkıntıların yaşanmasına rağmen Bilecik’te inşaat sektöründe işini iyi yapan müteahhitler ile güven kazanıldığını söyledi.


İnşaat kredilerinde batık illerde birinci sırada yer almamızı da değerlendiren Gürhan Demirsoy, Bilecik’te 5-6  yıl önce inşaat sektörünün bir anda tavan yaptığını, duyan duymayan birçok müteahhitin Bilecik'e gelerek yap sat yöntemi ile daire satışına başladığını, şimdi inşaatlarını tamamlayamayan, kredilerini ödeyemeyen fırsatçı bazı müteahhitler yüzünden Bilecik'in adının bu şekilde duyulduğunu savundu.

İnşaat sektöründe çek ve senetlerin döndüğü ve bazı sıkıntılarında yaşandığını aktaran Demirsoy, kendisinden alışveriş yapan müteahhitlerde herhangi bir ödeme zorluğu yaşamadığını, Bilecikli ve dışarıdan gelen birçok müteahhitin güvenilir şekilde çalıştıklarını ve yaptıkları inşaatlar ile güven verdiklerini de belirtti.

 Demirsoy, sezonun kapanmaya yakın olduğunu fakat Bilecik’te müteahhitlerin ve inşaatların son hızla devam ettiğini aktardı.

Bilecik’te diğer illere göre dairelerin uygun fiyatlarda satılıp alındığını kendilerinin de kaliteli ve en uygun fiyatlar ile müşterilerine hizmet verdiklerini söyleyen Gürhan Demirsoy, artık Bilecik’te bir müteahhitin inşaat tedarikçisi esnaftan kaliteli uygun fiyatlı her türlü malzemesini temin edebildiğini çevre illere gitmelerine gerek kalmadığını belirtti.

Yapılan inşaatlar ile Bilecik'in çehresinin de değiştiğini büyük şehir havasına girdiğinin de altını çizen Demirsoy, ilimizde inşaat patlamasının devam edeceğini savundu.

Editör: TE Bilişim