Cafer Elmas
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, büyük patlama yapan fakat son aylarda bir anda azalan inşaat sektörünü arz talep dengesizliğine bağladı.
Son yıllarda ilimizin büyümesine endeksli inşaat sektöründe büyük bir patlama yaşanmıştı. Her köşe başında yapılmaya başlanan inşatlar için ilimizdeki müteahhitler haricince dışarından sayıları 50'yi geçkin müteahhidin ilimize inşaat yapmak için geldiği öğrenilmişti.
Fakat son aylarda inşaat sektöründe bıçak gibi kesilme olduğu gözlenirken, ilimize gelen ve arsalara kat karşılığı bina yapan müteahhitlerin başka illere yöneldiği gözlenmeye başladı.
Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, inşaat sektöründeki azalmayı arz talep dengesizliği yaşanmasına bağlarken, ilimize gelen öğrenci sayısının fazla beklenerek ihtiyaçtan fazla apart yapıldığını ve ilimizde başlayan büyük bir projeye bağladı.
Başkan Yağcı, gazetemize yaptığı açıklamada, “Üniversitemizin eleman alımı kontenjanlarıyla ilgili özellikle geçen yıl Üniversiteye gelecek sayılardan dolayı apart tarzı inşaat çok fazla yapıldı. Ve geçen sene yapılan bu apart tarzı inşaatların doluluk oranları yüzde 60-70'i geçmedi. Tabi ki bu piyasada arz talebin bir şekilde dengelenmesi lazım.
Şu anda ilimizde yapılan inşaatların tümü itibariyle öğrenciye yönelik yapılan inşaatlarda daha fazla bir duraklama söz konusu olabilir, bu 1 yıl 2 yıl bazı yıllar çok olur. Çünkü bu arz talebin birbirini hissettirmesi lazım. Bazı yıllarda öğrenci daha fazla arzu ediliyor ki işte inşaat  sektörü dinamik bir sektör ve hissedilebilen bir sektör.
Editör: TE Bilişim