Gölpazarı İncirli Köyünde bir mahalle  görülen Covid-19 salgınının kontrol altına alınması sebebiyle karantinaya alındı.


İncirli Köyü Bostancılar Mahallesinde görülen Covid-19 vakası sebebiyle il Hıfzısıhha Kurulu kararı doğrultusunda bölgede karantina uygulaması başladı.
Karantina uygulamasına ilişkin İl Hıfzısıhha Kurulu'ndan yapılan açıklamada,"Gölpazarı İlçesi İncirli Köyü Bostancılar Mahallesinde, Koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. 28. ve 72. maddeleri kapsamında, ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verilmiş olup ilgili Mahalleye giriş ve çıkışlar 21.03.2021 saat 16.00 itibari ile sınırlandırılmıştır."ifadelerine yer verildi.

VALİ ŞENTÜRK SOSYAL MEDYADAN UYARDI
Vali Bilal Şentürk ise artan koronavirüs vakalarının ardından sosyal medya hesaplarından ev ziyaretleriyle ilgili uyarılarda bulundu. Vali Şentürk, “Kıymetli Bilecikli hemşerilerimiz, iki defa tedbirlerle kontrol altına aldığımız koronavirüs vakaları tekrar yükselişe geçti. Kontrollü normal sürecini yeniden kapanma sürecine dönüştürmeyelim. Eş-dost, aile, akraba ziyaretleri, ev ziyaretleri, çevre illere veya bu illerden ziyaretler, parklarda bir araya gelmeler, öne çıkan bulaşı nedenleri olarak görülmekte olup, her ortamda, gereken tedbiri elden bırakamayız. Maske, mesafe, temizlik hususunda hepimiz tedbirli olmak durumundayız” ifadelerini kullandı.
1 HAFTADA ORAN 32,92 ARTTI
Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı risk haritasında yüksek riskli iller arasında ‘turuncu’ listede yer alan Bilecik’teki koronavirüs vakalarının bir önceki haftaya göre 100 binde 81,38’den 32,92 artışla 114,30’a yükseldiği görüldü.

Editör: TE Bilişim