Cafer Elmas


Yüksek Hızlı Tren’in 15 Mayıs’ta Bilecik seferlerine başlayacağı belirtilirken bilet almak için yüksek hızlı tren garı arandığında 16 Mayıs’a bilet verilmiyor.


Yaklaşık bir yıldır yüksek hızlı tren saferleri başladı. Eski Başbakan yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile henüz inşaat halindeki Bilecik Garı önünde görkemli tören ile hızlı tren seferlerinin başladığı müjdesi verildi.Ne varki Bozüyük ilçemizde Garın bitmesi ile trenler günde 2 defa da olsa Bozüyük'te dururken Garı bir türlü tamamlanamayan Bilecik'te henüz trenler durmadı. 2 ay sonra denildi, 4 ay sonra denildi  bir yıl sonra Gar çalışmaları bitti ve 15 Mayıs’ta Bilecik seferleri başlayacak denildi. Bu kapsamda Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Mayıs ayı Belediye Meclis toplantısında  Garın 15 Mayıs’ta faaliyete geçeceğini duyurdu. Bu müjdeli haberi  gazetemizde okuyan vatandaşlar 16 Mayıs’ta İstanbul'a gitmek için Gar Müdürlüğü’nü arayarak  bilet istediklerini fakat aldıkları cevapta henüz Bilecik seferleri başlamadığı için bilet veremeyecekleri cevabını aldıklarını söylediler.

Vatandaşlar kime inanacaklarını şaşırırken gerçek anlamda YHT’nin Bilecik'te ne zaman duracağını merak ettiklerini söylediler.
Editör: TE Bilişim