Cafer Elmas

Bilecik’e yapılması planlanan yeni Devlet Hastanesi’nin yeri yine değişti. Son olarak İl Özel İdaresi’nin bulunduğu alana yapılması yönündeki açıklamalardan sonra AK Parti yöneticileri dün il parti binasında yaptıkları basın açıklamasında hastanenin ilk yapılması düşünülen BİEN ve Üniversite arasındaki alana yapılacağını açıkladı.

Yapılacak olan yeni Devlet Hastanesi’nin şehir merkezine yapılması yönünde görüş belirten dönemin Milletvekili Fahrettin Poyraz ve İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’un aksine ilk günden beri hastanenin buraya yapılması yönünde görüş belirten ve bu yönde tavır takınarak girişimlerde bulunan Belediye Bakanı Selim Yağcı’nın dediği yerde karar kılındı.

AK Parti yöneticileri biraraya gelerek Bilecik için önemli olan yatırımların yapılamamasının mahçupluğunun farkında olduklarını belirttiler. AK Partili yöneticilerin yeni bir sayfa açarak Bilecik’in sorunlarını yeniden ele alıp çözüm üretilmesi yönündeki birlik, beraberlikleri ve girişimleri kamuoyu tarafından takdirle karşılandı.

AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, Kadın Kolları Başkanı Gülcan Namal, İl Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz, il binasında basın açıklaması yaparak ülke ve Bilecik gündemine ilişkin konuları değerlendirip basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

İlimiz için en önemli yatırımlardan birisi olan ve yıllardır yapılamayarak yılan hikayesine dönen yeni Devlet Hastanesi’nin son olarak İl Özel İdaresi’nin bulunduğu yere yapılacağı açıklanmış fakat fizibilite çalışması sonrasında Sağlık Bakanlığı’ndan onay çıkmaması sonucunda daha önce kamulaştırılması yapılan Üniversite ile BİEN arasındaki alana yapılacağı açıklandı.

Bayrak: “Yer tahsisi konusu Pazartesi günü İl Genel Meclisi’ne sunulacak”

Konuyla ilgili açıklamayı yapan AK Parti İl Başkanı Av. Kadir Bayrak; “Sağlık Yatırımları Genel Müdürü ile ilimiz sağlık bürokratları geçtiğimiz hafta içerisinde bir görüşme gerçekleştirmiş hastanemizin avam proje ve fizibilite çalışmalarını tamamlamışlardır. Gerekli değerlendirmeleri yapmak üzere Milletvekilimiz, İl Belediye Başkanımız, Merkez İlçe Başkanımız ve İl Genel Meclis Başkanımızın da içinde yer aldığı bir heyet ile 11 Ağustos Salı günü Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu ziyaret edilmiştir. Bakanımızın ziyaretinde Sağlık Yatırımlarından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı ile de biraraya gelinerek hastane yerimize ilişkin nihai karar alınmıştır. Yeni yapılacak Devlet Hastanemizin; yatak kapasitesi, şehrimizin gelişimi ve büyüme yönü düşünülerek, entegre sağlık tesisi haline dönüşümüne müsait olmayan, topografik yapısı ve içinden geçen doğalgaz hattının naklinin meydana getireceği sıkıntılar göz önüne alındığında uygun olmayacağı konusunda mütabakata varılan 38.000 metrekarelik İl Özel İdare alanından vazgeçilerek bir önceki 58.000 metrekarelik imar planında sağlık tesisleri alanı olarak görülen, Sağlık Bakanlığı’nca ödeneği gönderilip İl Özel İdaremizce kamulaştırılan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin yanındaki alana yapılması uygun görülmüştür” ifadelerini kullandı. Bayrak, Üniversite yanındaki arsanın kamulaştırma işleminin daha önce yapıldığını ve arsanın tapularının Özel İdare üzerinde olduğunu söyledi. Bayrak, Pazartesi günü İl Genel Meclisi’nin toplanarak tapuların Sağlık Bakanlığı’na tahsisi yönünde karar alacağını, sonrasında ise konunun hızlı bir şekilde ilerleyeceğini söyledi.

Eldemir: “Yeni Hastane, 58 dönüm üzerine 250 yataklı olacak”

“Hastane yerinin gerekli inceleme yapılmadan Özel İdare arsasına kaydırılması ilimize vakit kaybettirdi, bu çalışmaların daha önce yapılması gerekmez miydi? Şehrimiz vakit kaybetmedi mi?” şeklindeki sorumuzu yanıtlayan Milletvekili Halil Eldemir; geçtiğimiz Nisan ayında ilimize gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na hastane yeri konusunda 2 alternatif olduğunu söylediklerini, Müezzinoğlu’nun da o dönem öne çıkan Özel İdare arsası konusunda avan proje çalışmalarının yapılmasını istediğini belirtti.

Eldemir, yapılan çalışmalar sonucunda, Özel İdare arsasının yetersiz olduğunun görüldüğünü ifade etti. İlimizin ihtiyaç duyduğu 250 yataklı hastanenin yapımı için Bakanlığın 45 dönüm arsa istediğini, Özel İdare arsasının ise yalnızca 38 dönüm olduğunu kaydeden Eldemir, daha önceden kamulaştırması yapılan, üniversite yanındaki 58 dönümlük alan üzerinde karar kılındığını ve avan projeden uygulama projesine geçileceğini ifade etti. Eldemir, üniversitenin yanındaki arazide gerek ÇED’le alakalı, gerekse kurum görüşleriyle alakalı hiçbir yasal sıkıntı olmadığını da belirtti.

Yağcı: “Hastane yerinin altyapı çalışmalarını tamamladık”

İlk günden beri hastanenin üniversite yanına yapılması gerektiğini savunan Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, bu yerin şehrimizin geleceği ve gelişmesi adına daha faydalı olacağına inandığını söyledi. Yapılan çalışmalar sonucunda Özel İdare arsasının uygun olmadığının ortaya çıkmasının kafalarda soru işareti bırakmadığını belirten Yağcı, hastane yapımı için büyük bir zaman kaybı yaşanmadığını söyledi. Üniversite yanındaki arsada, sanki hastane yapılacakmış gibi tüm altyapı çalışmalarını bitirdiklerini belirten Başkan Yağcı, yolun kavşak düzenlemesine varıncaya kadar hazır olduğunu belirtti. Yağcı, avan projeleri tamamlanan hastanenin en kısa sürede uygulamaya geçeceğini de sözlerine ekledi.

Eldemir: “Amacımız sağlık hizmetini 5 yıldızlı otel konforunda sunmak”

Bilecik’in her geçen gün gelişip büyüdüğünü söyleyen Milletvekili Halil Eldemir, mevcut hastanenin düzgün hizmet alma konusunda engel oluşturmaya başladığını, bu yatırımın temel amacının Bilecik’teki sağlık hizmetlerinin 5 yıldızlı otel konforunda verilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Sağlık alanında ilimizin en büyük sorununun uzman doktorlar tarafından tercih edilmemek olduğunu da ifade eden Eldemir, diğer illere hastaların nakil edilmesi sıkıntısının ortadan kalması için, Bilecik Devlet Hastanesi’nde fiziki rahatlığı sağlamak istediklerini belirtti. Mevcut hastanenin fiziki şartları nedeniyle doktorların Bilecik’i tercih etmekten kaçındıklarını ifade eden Eldemir, “Biz Bilecik’te çağın gereklerine uygun, dörtdörtlük bir hastane inşa edersek, ben inanıyorum ki bütün sağlık çalışanları ilimizi tercih edeceklerdir. Hastane yatırımını bu açıdan da önemsiyorum” açıklamasında bulundu. 

Editör: TE Bilişim