Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Başkanlığının “Gençliğe Sporla Bakış” projesi İçişleri Bakanlığı Daireler Başkanlığı tarafından kabul edildi. Projenin protokolü dün Bilecik Belediyesinde Belediye Başkanı Selim Yağcı, Gençlik Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve ASKF Başkanı Nusret Tosun tarafından imzalandı. 92 bin TL’lik destek almaya hak kazanan proje ile birlikte ilimizin dezavantajlı bölgelerinde yaşayan 24 gencimize yönelik bir futbol takımı kurulacak ve hazırlanacak proje merkezinde gençlerin derslerine yardımcı olmak için kurslar verilecek.

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, en önemli görevlerinden birinin şehrin dezavantajlı bölgelerindeki gençlerin avantajlı ortamlara geçmesini sağlamak olduğunu söyledi. Önümüzdeki yıllarda Bilecik’ten Türkiye birincilerinin, Avrupa şampiyonlarının, dünya şampiyonlarının, olimpiyat şampiyonlarının çıkmasını amaçladıklarını ve bu yönde adımlar attıklarını belirten Yağcı şöyle konuştu:

“İlimizdeki değişik konumdaki kurumlar bir araya gelerek bugün önemli ve hayırlı bir hizmete imza atacağız. Gerçekten gençlik çok önemli. Geleceğimiz gençlerimize ait, çocuklarımıza ait. Onları dezavantajlı ortamlardan, avantajlı ortamlara geçirmek biz büyüklerin en önemli görevi, sorumluluğu. Bilecik Belediyesi olarak da çocuklarımıza ve gençlerimize yatırım yapmayı çok seviyoruz, çok arzu ediyoruz. Ben belediye başkanı olarak tüm gençlerimizin öncelikle sporla rehabilite olması, o enerjilerini sporla dengelemesini, eğitimle geleceklerini güçlendirmesini canı gönülden arzu ediyorum.

En büyük temennilerimden birisi de inşallah bu şehirde önümüzdeki yıllarda hem ülkemizde milli sporcuların çıkması, Türkiye birincilerinin çıkması, Avrupa şampiyonlarının, dünya şampiyonlarının, olimpiyat şampiyonlarının hangi alanda olursa olsun yetiştirilmesini arzu ediyoruz. Fakat bunun başlangıcı da amatör sporlara verilen destekle olur. Amatör sporların haftasını da bu hafta kutluyoruz. Bu anlamda spor yapan tüm kardeşlerimizi, bu camiaya destek veren, önder olan tüm yöneticilerimizi de canı gönülden kutluyorum.  Yolları açık olsun diyorum. Bilecik belediye başkanlığı olarak spor yapan kardeşlerimize en büyük görevimiz onlara gerekli spor yapacakları tesisleri, ortamları hazırlamak, bu noktada ciddi çalışmalar içerisindeyiz. İnşallah önümüzdeki yıllar içerisinde vaat ettiğimiz şehrimize hem büyük bir stadyum kompleksi hem de mahallerimizde gençlerimizin rahatça futbol oynayabilecekleri, spor yapacakları spor sahalarını da bu anlamda gerçekleştirmek istiyorum. Bu projeyi düşünerek hazırlayan ASKF başkanımıza, yönetimine, ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ortak olan değerli müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. İlgi gösteren basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Projemizin genç kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını, yeni bir ufuk, yeni bir heyecan, yeni bir hedef göstermesini canı gönülden temenni ediyorum.”

Törende konuşan ASKF Başkanı Nusret Tosun, proje ile şehrimizin dezavantajlı bölgelerinde yaşanan yaşları 14-19 arasında değişen gençlerimizi kötü alışkanlıklar edinme, aileden ve toplumdan kopma eğitimsiz ve bilinçsiz yetişme gibi tehlikelerinden korumayı amaçladıklarını söyledi. Tosun şöyle konuştu:

“Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Başkanlığı olarak 2014 yılı içerisinde “Gençliğe Sporla Bakış” adı altında bir proje hazırladık. Bu projeyi İç İşleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı’na gönderdik. Projemiz kabul gördü. Onaylandı. Projemizin başlıca amacı 14-19 yaş arası ilimize dezavantajlı bölgelerden gelen gençlerimizin spor ve eğitim şemsiyeleri altında sosyal aidiyet duygularının gelişmesine, özgüvenlerinin artırılmasına, toplumsal entegrasyonlarına katkı sağlanması olduğunu bu doğrultuda 24 gencimize yönelik futbol takımı kurulacağını, gençlerimizin kurulan proje merkezinde hem sportif yanlarını geliştireceklerini hem de verilecek takviye kurslarla ders başarılarını artıracaklarını, aile bilinçlendirme ziyaretleri ve ilin ileri gelen tanınmış simalarıyla sohbetler ve 19 Mayıs haftasında Samsun’da gerçekleştirilecek dostluk maçıyla proje faaliyetlerinin pekiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Gençliğe Sporla Bakış” kapsamında yürüteceğimiz faaliyetler sonucu oluşturacağımız spor-ders-aile-tarih koruma kalkanları ile hedef grubu gençlerimizi, yaşları gereği karşı karşıya kalmaları muhtemel gördüğümüz kötü alışkanlıklar edinme, aileden ve toplumdan kopma eğitimsiz ve bilinçsiz yetişme tehlikelerinden korumayı amaçlamaktayız. Projemize Sayın Başkanımızın büyük destekleriyle belediyemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüz ortak olmuşlardır.  Projemize 96 bin 290 TL’lik katkı sağlanmıştır. Bir yıl sürecek olan projede az önce bahsettiğim çalışmalar devam edecektir. Projede İl Milli Eğitim Müdürlüğü Denetim öğretmeni Sedat Hocamız, yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Mustafa Bey, Futbol İl Temsilcimiz, ben AKSF Başkanı olarak ortaklarla birlikte bu projeyi yürüteceğiz. Emeği geçen, destekçi olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.”

Proje ortaklarından olan İl Gençlik Spor Müdürü Lütfi Doyuk ise gençliğe yönelik projelere her zaman destek verdiklerini söyledi. Doyuk şöyle konuştu:



“Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak biz zaten gençlerin içindeyiz. Kulüplerin her zaman için yanındayız. Bütün tesislerimizle ve çalışanlarımızla beraber bu projeleri gerçekleştirmek adına her zaman için yanlarında olduğumuzu ifade etmek isteriz. Sayın Belediye Başkanımız başta olmak üzere spora bakış açısı ilimizde çok çok iyidir. Bu anlamda çeşitli projeler çeşitli kurumlarda yapılıyor ama gençlik adına yapılan projelere elbette ki il katılımı olarak hepimiz desteklememiz gerekiyor. Pırıl pırıl gelecek vaat eden gençlerimiz. Bu anlamda tesisleşme adına olsun, antrenörler adına olsun, bunların gelişmeleriyle ilgili her türlü katkıyı sağlamamızı ön görüyoruz. Bu projeyi de gerçekleştiren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bunun inşallah devamını diliyoruz. Saygılar sunuyorum.”

Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak projenin ilimize çok büyük katkılar sunacağını söyledi. Altınkaynak şöyle konuştu:

“Öğrencilere dönük olan bu projede emeği geçen bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Gençlik bizim, gelecek bizim. Onlar için ne yapılsa azdır. Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanımıza, sayın belediye başkanımıza ve gençlik hizmetleri ve spor il müdürümüze çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. Burada yapılacakları başkanımız anlattı. Bunlar inanın gem gençlerimize hem Bilecik’imize çok büyük katkılar sunacak. Onları toplumla daha iyi entegre olmasını sağlayacak, onların eğitimine, ailelerin bakışlarına katkıda bulunacak proje. Bu projede emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Katılımcı ve ortaklarımıza da teşekkür ediyorum.”


Editör: TE Bilişim