31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde CHP-İYİ Parti ittifakında Bilecik merkez ve Bozüyük İlçesi İl Genel Meclisi 2’inci sıra adaylarının İYİ Partili olması gözlerden kaçmadı.

31 Mart Mahalli İdareler seçimleri öncesinde ilimizde CHP ile İYİ Parti arasında uzun süredir devam eden ittifak görüşmeleri nihayete ererken, imzalanan protokoldeki 3’üncü madde de yer alan; “Bilecik Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyeliği 2. Sıra Adayı ve Bozüyük İl Genel Meclisi Üyeliği 2. Sıra Adayı İYİ Parti Adayları olacak ve seçime Cumhuriyet Halk Partisi listesinden girecektir.” İfadeleri dikkatlerden kaçmadı.

Geçtiğimiz aylarda Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi aday sıralamalarını yapmak için önseçime gitmiş ve partilerin kullandığı oylar ile 1’inci sırada Zafer Kurnaz,2’inci sırada ise Janrat Karaahmet yer almıştı.

Gelinen bu süreçte CHP ile İYİ Parti ittifakı doğrultusunda CHP’de yapılan önseçim ile İl Genel Meclisi adaylığında ikinci sırayı alan Janrat Karaahmet’in üçüncü sıraya kaydığı gözlemlendi.

Konuya ilişkin görüş belirten CHP İl Başkanı Metin Yaşar, CHP’de İl Genel Meclisi belirlenmesi için yapılan ön seçimin resmi bir seçim olmadığına vurgu yaparken, CHP-İYİ Parti arasında imzalanan protokol sonucunda İl Genel Meclisi sıralamasında CHP’li 2’inci sıra adaylarının 3’üncü sıraya kaydığını 5’inci sıradaki adayın ise listeden çıktığını söyledi.

Editör: TE Bilişim