Barış Eren

Bozüyük’te Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi’nin, İMKB Anadolu Lisesi’ne taşınacak olması, öğrenciler tarafından protesto edildi.

İKMB Anadolu Lisesi önünde toplanan yaklaşık 400 öğrenci, Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi’nin okullarına taşınacak olmasını protesto ederek slogan attı.

Bilecik Öğrenci Meclisi Başkanı Taha Berke Tavan, gazetecilere yaptığı açıklamada, verilen kararda İMKB Anadolu Lisesi’nin hakkının yendiğini savundu.

Okulda yaklaşık 450 öğrencinin olduğunu, Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi’ndeki 320 öğrencinin gelmesiyle de mevcudun 770’e çıkacağını belirten Tavan, şöyle konuştu:

“Her dönem 100 kişi olarak alınan öğrenci kontenjanı var. Bu husus madem böyleydi neden kontenjanımız 120 kişiyi geçmedi bunu da merak ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığını öğrencinin iyiliğini istiyor ise iki okulun birleşmesini bir daha düşünmelidir ve bu kararı bu kadar tepeden inme şekilde kolaylıkla vermemelidir. Okulumuzda böyle bir öğrenci kalabalığı, şu an kendi içerisindeki çalışmalarda başarılı olan İMKB Anadolu Lisesi’nin düzenini bozacak ve gerek disiplin, gerek öğrenci, öğretmen ve idare ilişkileri, gerek öğrenci başarısı ve sosyal aktivite bolluğu, daha nice konularda başarılı olan okulumuz maalesef istenmeyen bir sebep ile başarısızlığa düşürecektir. Bize yapılan bu haksızlığı kınıyoruz. İlçemizde bir sürü okul varken İMKB Anadolu Lisesi’nin seçilmesi bizi düşündürüyor. Bizim isteğimiz, bize daha iyi bir şey sunmanızdır. Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi’nden bazı öğrenciler adımıza kötü paylaşımlar yapıp bizi tahrik etmeye çalışıyor ve daha gelmeden disiplinin ne kadar karışacağının sinyalini veriyor. Ama biz efendiliğimizi koruyup kendilerini kınıyoruz. İki okul birleşirse yeterli alan kalmayacaktır. Biz rahat rahat ders işlemek istiyoruz ve öğretim sisteminin özü de bunu gerektiriyor diye biliyoruz. Biz Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesindeki öğrencilerin de mağdur olmasını istemiyoruz fakat onlarda farkında ki bu okula geldikleri takdirde tıklım tıklım olacak ve resmen eğitim öğretim alanımız kısıtlanmış olacaktır. İnşallah sesimizi gerekli yerlere duyurabilmişizdir ve tıklım tıklım değil de rahat bir eğitim ortamı istediğimiz belirtebilmişizdir.”

Öğrencilere destek veren Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Örgütlenme Sekreteri Barış Düdü, kentteki Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lise’ne depreme dayanıksız raporu verilmesinin ardından bu okulun Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi’ne, Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi’nin de İMKB Anadolu Lisesi’ne taşınacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 60 bin nüfuslu ilçenin eğitimini bile planlayamadığını savunarak, “Yaz geçmiştir, 15 tatil geçmiştir, dönemin ortasında 12’nci sınıf öğrencileri üniversiteye hazırlanırken, geleceklerini planlamaya çalışırken bu gençlerimizi ayazın ortasında bırakmak, plansızlığın ve kargaşanın içine itmek geleceğimize ihanettir. Bu çocuklar başta ülkemizin, sonra da Bozüyük’ün geleceğidir. Hem Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilerimizi, hem buradaki gençlerimizi bir çatışma ortamına, sıkışıklığa iterek sorunları çözemezsiniz. İki okulun buraya sığmasına imkan yoktur” diye konuştu.

Öğrenciler, basın açıklamasının ardından dağıldı. 

Editör: TE Bilişim