Bilecik Anadolu Öğretmen Lisesi’nin erkek İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığına teklif sunulmasına öğrenci velilerinden tepki geldi.
  Bilecik’in en başarılı okullarından olan ve %10’luk dilimden öğrenci kabul eden lisenin öğrenci velileri, topladıkları 100 kadar imzayla Valiliğe başvurdular. Valilikten duruma karşı yapılacak bir şey olmadığı cevabını alan veliler imza kampanyası başlatıyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Anadolu Öğretmen Liselerini Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesine çevirme kararının ardından, ilimizde eğitim veren Bozüyük Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Sosyal Bilimler Lisesine dönüşmesine karar verildi. Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bilecik merkezde bulunan Anadolu Öğretmen Lisenin erkek İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesi yönünde bakanlığa teklif sunuldu. Geçtiğimiz günlerde Bilecik Eğitim-Sen İl Temsilciliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği konu ile ilgili basın açıklaması yayınlayarak duruma tepki göstermişlerdi.

Bilecik Anadolu Öğretmen Lisesi öğrenci velileri, ilimizin en başarılı liselerinden olan Anadolu Öğretmen Lisesinin İmam Hatibe dönüştürülmesine karşı çıkıyorlar. “Bu kadar başarılı bir okul, desteklenmesi gerekirken neden kapatılıyor?” diye soran öğrenci velileri, üniversite girişinde okul puanının çok önemli olduğunu ve bu dönüşümle birlikte okul puanında ciddi bir düşüş yaşanacağını ve mağdur olacaklarını söylüyorlar. Cuma günü Valiliğe gelen ve yanlarında getirdikleri 100 kadar imzalı dilekçeyi vermek isteyen veliler, Valilik tarafından yapılabilecek bir şey olmadığı cevabını aldılar. Velilere konunun Bakanlığa iletildiği, bundan böyle karar merciinin orası olduğu söylendi. Seslerini duyurmak isteyen öğrenci velileri önümüzdeki günlerde bir imza kampanyası başlatarak konuyu gündemde tutma kararı aldılar.


Editör: TE Bilişim