Hasan Güner

Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, son üç yıldır ülkelere tanınan kontenjanın azaltıldığını belirterek, ilimizdeki hacı adayı sayısının 196 olduğunu açıkladı.
İlk hac kafilesinin 12 Eylül’de hareket edeceğini söyleyen İl Müftüsü Akkuş, “Biliyorsunuz üç seneden beri Suudi Arabistan Hac Bakanlığı, Kâbe-i Muazzama’da yapılan tadilattan ve düzenlemeden dolayı ülkelere tanımış olduğu hac kontenjanlarını kıstı. Dolayısıyla 75 bin civarında olan hac kontenjanı artık Türkiye’ye 50 bin 600 civarında veriliyor. Bu pay içerisinde bu sene Bilecik’ten gidecek hacı adayı sayımız toplam 196 kişi. Bunlardan 124 kişi Diyanet İşleri ve Müftülüğümüzün organizesinde, 72 kişi de acentalar organizesinde gidecek.
Bu sene Başkanlığımızın organizasyonluğunda gidecek olan ilk hac kafilesi 12 Eylül’de hareket edecek.  9 Ekim’de de gidişler bitmiş olacak. Dönüşler de Bayram’dan sonra 19 Ekim’de başlayarak, 10 Kasım’da tamamlanmış olacak.” dedi.
Akkuş, açıklamasının devamında şunları söyledi:
Bilecik’ten Müftülüğümüz bünyesinde gidecek olan 104 kişi, Müftü Yardımcımız Ahmet Tokgöz Bey’in kafile başkanlığında Eylül ayının 21’inde hareket edecek. Dönüşleri de 22 Ekim’de olacak. İnşallah tam bir aylık dönem içerisinde Haclarını tamamlamış ve dönmüş olacaklar.”

“YAŞANANLARIN KAYNAĞI İSLAM’I KAVRAYAMAMAK”

Müslüman ülkelerinde yaşanan karışıklıkların kaynağına yönelik görüş belirten Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, “Yaşananların kaynağında, İslam’ı gerçek manasıyla kavrayamamak ve yaşayamamak var.” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Afrika’dan Uzak Doğu’ya kadar birçok ülkeye yardım ve bağış ulaştırdığını ifade eden Akkuş, “Müslüman ülkeleri, İslam’ı kavrayabilir ve İslam kardeşliğini tesis ettirebilirse, bunun neticesinde oluşacak büyük bir güç vardır. Allahüteala’nın ‘Üzülmeyin, mahzun olmayın. Gerçekten iman ediyor iseniz üstünsünüz.’ Ayeti Kerimesi, o zaman gerçek manasıyla yaşanmış olacak.
Diyanet İşleri Başkanlığımız, sadece bu ülkelerde değil; Afrika’dan tutun da Uzak Doğu’ya varıncaya kadar Diyanet Vakfı ile organize olarak çalışmalarını sürdürüyor. Mesela vekaletle on binlerce kurbanı o bölgelerde kesiyor ve o bölgelerdeki ihtiyaç sahibi insanlara dağıtıyor. Geçen sene olduğu gibi bu sene de broşürler hazırladık ve o broşürleri halkımızla paylaşacağız. İlgili noktalara müracaat ederek vekalet ile kurbanlarını kestirebilirler. Onlara, istedikleri ülkede kestirmeyi de taahhüt edebiliriz.
Bilecik Müftülüğü, geçen sene, bu şekilde 300’ün üzerinde kurban bağışında bulunmuştu. Ümit ediyorum bu sayı artarak devam eder.” dedi.

HAFIZLIK KUR’AN KURSU AÇILACAK

Kayı Boyu Camii’nin alt katında yatılı erkek hafızlık Kur’an kursu açılmasının planlandığını müjdeleyen Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, “Bu camimiz ve altında inşa edilecek Kur’an Kursumuz Bilecik’in yüzakı olacak.” dedi.
Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Akkuş, şu bilgileri verdi:
“Kayı Boyu Camii, Ramazan Ayı’nın ilk Cumasında ibadete açıldı. Ancak aşağıdaki kat boş durumda. Biz orayı yatılı erkek hafızlık Kur’an kursu olarak planlıyoruz. Zannediyorum camimizin inşaatı iki sene kadar böyle devam edecek. Bu camimiz ve altında inşa edilecek Kur’an kursumuz, Bilecik’in yüzakı olacak. Şu anda zaten şehre ayrı bir manevi atmosfer kattı. İnşallah Kur’an kursunu da açar, orada hafız yetiştirmeye başlar isek, o zaman iki kanatlı kuş olacak.”
Yaz Kur’an kurslarını, 15 binden fazla öğrenci ile tamamladıklarını belirten Akkuş, “Yaz Kur’an Kursları, Belediye Kültür Sitesi’nde, kurs öğrencilerimizin hazırlamış olduğu bir programla tamamlandı. Kurslarımız iki kur halinde yapıldı. Birinci kura yaklaşık 7 bin 500, ikinci kura da 8 bin civarında öğrencimiz katıldı.
Biz şimdi gündüzlü kurslarımızın hazırlığı içerisindeyiz. Şu anda il merkezinde ve köylerimizde Kur’an kurslarımıza öğreticilerini atamak suretiyle alt yapı hazırlıyoruz. Yeni açılmasını planladığımız; merkezde üç beş tane, köylerde de beş altı tane, toplam on civarında bir kursu var. Ama bizim asıl gayemiz, Şeyh Edebali diyarında uzun zamandan beri eksikliği hissedilen bir hafızlık Kur’an kursunun olması. Birinci önceliğimiz bu. Bunun için Kayı Boyu Camii’nin altını planladık ve projelendirdik. Allah nasip ederse ve finansmanını sağlayabilirsek, önümüzdeki sene içerisinde, 94 yılından beri kesintiye uğramış olan hafızlık müessesesini yeniden canlandırmış olacağız.” dedi.
Editör: TE Bilişim