Bilecik’te de tüm yurtta olduğu gibi 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başladı. İlk ders zilinin çalmasıyla birlikte öğrenciler derslerine başladı. Bilecik’te bu yıl 3.098 öğretmen görev alırken 43.368 öğrenci eğitim görecek.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında Malhun Hatun İlkokulu’nda tören düzenledi. Törene; Vali Şefik Aygöl, Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Külhan, Malhun Hatun İlkokulu Müdürü Hüseyin İşgören, veliler ve öğrenciler katıldı.

Tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 4’üncü sınıf öğrencileri tarafından 1’inci sınıfa başlayacak olan öğrencilere hoş geldin çiçeği takdim edildi. Öğrenciler tarafından hazırlanan dans gösterilerinin ardından Vali Şefik Aygöl konuşma yaptı.

Vali Aygöl, konuşmasında eğitim kalitesinin yükseltilmesi için Bilecik’te önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Eğitimdeki başarının; öğrenci, eğitimci ve velilerin işbirliği ile geleceğini söyleyen Vali Aygöl, konuşmasında, “Ben de en az çocuklarımız kadar heyecanlıyım. Bu kentte daha ilk ayımdayım. Çocuklarımızın geleceği ile ilgili olarak çok güzel düşünceler oluşturmaya başladık. Çok yakında çocuklarımızın aldığı eğitimin ile ilgili çok güzel çalışmalar başlatacağız.

Başarı sadece bizim çalışmamızla olmayacak. Bir tarafta çocuklarımız olacak, bir tarafta eğitimcilerimiz olacak, diğer tarafta da annelerimiz ve babalarımız olacak. Bu üçlü ayağı oluşturunca başarıyı elde edeceğiz. Bugün il genelinde yaklaşık 44 bin çocuğumuz okullarına başlıyorlar. 3 bin çocuğumuz ilke kez sıralarına oturarak öğretmenleriyle tanışacaklar. Eğitim ve öğretim yılımızın memleketimize, vilayetimize, annelerimize, babalarımıza ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Vali Şefik Aygöl, veliler ve öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çalınmasının ardından öğrenciler sınıflarındaki yerlerini aldı. Korkmaz Kesik

Editör: Korkmaz Kesik