2018-2019 eğitim öğretim dönemi dün itibariyle başladı. Yeni eğitim öğretim döneminin heyecanıyla okullarına giden öğrenciler; Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerini sınıflarında bulamadı.

İlimiz merkezdeki okullarda görevli olan Tarih, Coğrafya ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri, okulların açılmasına rağmen 1 hafta sürecek olan “Öğretmenlerimizle 2023’e doğru proje semineri”ne gönderildi. Öğretmenlerin seminerde olması nedeniyle ise öğrencilerin dersleri boş geçiyor.

“SEMİNER NEDEN OKULLAR AÇILMADAN ÖNCE VERİLMEDİ?”

Yeni eğitim dönemi ile sıkı bir maratona hazırlanacak olan öğrenciler, okulun ilk gününde öğretmenlerini okulda bulamadı.

Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri “Öğretmenlerimizle 2023’e doğru proje semineri”ne gitmelerinden ötürü derslere giremediler. Durumu çocuklarından öğrenen veliler ise seminerin eğitim dönemi içerisinde  hem de öğrencilerin uyum sağlayacakları haftada gerçekleşmesine büyük tepki gösterdi. Seminerin neden okulların başlamasından önce verilmediğini soran veliler, çocuklarının bir hafta boyunca branş dersleri olan Tarih, Coğrafya ve Din Kültürü eğitiminden mahrum bırakıldıklarını dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim