Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, basın mensuplarıyla düzenlediği tanışma toplantısında spor hizmetleri, Gençlik Merkezleri, spor tesisleri ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Görevine yeni atanan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız basına yönelik tanışma toplantısı düzenledi. Gerçekleşen toplantıya basın temsilcileri katıldı. Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün teşkilat yapısı, gençlere ve spora olan hizmetler, İl ve İlçelerde faaliyet gösteren tesislerin durumu, Bilecik gençliği üzerinde önemli bir rolü olan Gençlik Merkezleri ve 2015 yılı içerisinde Bilecik için hedeflenen Gençlik ve Spor yatırımları hakkında bilgi verdi.


Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak 108 personel ile Bilecik’e hizmet verildiğini açıklayan Müdür Yıldız, “Bakanlığımızın bizlere verdiği destekler ve 2016 yılı için düşündüğümüz projelerin hayata geçmesi ile bu sayıyı arttırarak ilimize gençlik ve spor faaliyetleri anlamında en kaliteli hizmeti sunmak istiyoruz. Bu prensip doğrultusunda çalışmalarımıza zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin devam etmekteyiz. Amaçlarımız arasında en önemli hedefimiz Bilecik ilimizi bir spor şehri haline getirmektir. Çalışmalarımıza, sadece İlimizde bulunan sporcular ile değil, en tabana inerek ilçe, kasaba ve köylerimizde bulunan yetenekleri keşfedilmemiş çocuklarımızı bularak onları spora kazandırarak ve sporda kaliteyi arttırarak devam etmek arzusundayız” dedi.

Toplam 12.187 sporcu var

2015 yılı itibari ile sayısal değerlerle Bilecik’te sporu özetleyen İl Müdürü Yıldız, “2015 yılı içerisinde faaliyet gösterdiğimiz branş sayımız 36 olup, Branşlara göre Milli Sporcu sayımız ise;  Taekwondo, Güreş, Vücut Geliştirme, Dart, İşitme Engelliler, Karate branşlarında toplam 13 tür. 2015 yılı Ulusal Sportif Etkinlikleri olarak; basketbol genç kız-erkek okul sporları grup müsabakası, iller arası Karate Şampiyonası, badminton yıldız kız-erkek okul sporları grup müsabakası, işitme engelliler kulüpler basketbol müsabakası, U16 Türkiye Şampiyonası 1.kademe futbol müsabakası, U13 Türkiye Şampiyonası 1. kademe futbol müsabakası düzenlenmiştir. 2015 yılı kulüp sayımız ise il ve ilçelerimizde toplam 45’tir. 2015 Yılında İl Spor Merkezlerine branş bazında toplamda 3.122 sporcu kayıt olmuştur. İl Spor Merkezleri Bedensel Engelliler de ise branş bazında toplam 36 sporcu kayıt olmuştur.

Gençlik Merkezi yeni yeri açılacak

Müdür Yıldız, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Bilecik Gençlik Merkezinin yakın zamanda teslim edileceğini Ayrıca Pazaryeri ilçemizde de bir gençlik merkezi çalışmasının olduğunu Bozüyük, Osmaneli ve Söğüt ilçelerimizde de gençlerimize hizmet edecek bir gençlik merkezi kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. İl Müdürü Yıldız, “Bu merkezlerimiz gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerine fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlamak ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumayı amaç edinmektedir. Gençlik Merkezlerimizde yönetim ile gençler arasında koordinasyonu sağlayan, onları yönlendiren, gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmesini önleyerek aşağıda belirttiğimiz Gençlik Merkezi faaliyetlerine katılmalarını sağlayan 8 tane Gençlik Liderimiz bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim