Cafer Elmas

İlimizde ilk olma özelliği taşıyan psikolojik danışmanlık merkezi Mutlu Filizler Akademisi açıldı. Eğitim ve Yaşam Koçu Filiz Eğilmez’in kuruculuğunu yaptığı ve Mutlu Selen Haşit’in psikolojik danışmanlık yaptığı Mutlu Filizler Akademisi; rehberlikten yaşam koçluğuna, psikolojik danışmanlıktan öğrenci koçluğuna kadar birçok konuda hizmet verecek.

Atatürk Bulvarı üzerinde hizmete giren Mutlu Filizler Akademisi kurucusu Filiz Eğilmez, iş hayatı şartlarından dolayı insanların yaşam koçuna ve eğitim koçuna ihtiyaç duyduğunu söyledi. Bilecik’te yeni bir hizmet anlayışı olmasını istediklerini belirterek bu düşünce içinde akademiyi açtıklarını söyledi. Eğilmez, akademi hakkında şunları aktardı:

“Mutlu hanımla biz bir gönül ortaklığıyla Bilecik’te olmayan farklı bir çizgide bir şey yapalım istedik. Mutlu Hanımın zaten bu konudaki eğitimi ve tecrübeleri çok uzun süredir bildiğimiz bir şeydi. Yollarımızın kesişmesi uygun bir zamana denk geldi. Yaşam koçuna ve eğitim koçuna artık çağımızda herkesin ihtiyacı var. Çünkü iş hayatının stresi, bir sürü streslerle başa çıkmada farklı bakış açıları yakalamada, bu anlamda bir yaşam koçuna ihtiyacımız var. Son onun içindeki bir sürü alanlara da yayıldığınız zaman artık yaşam koçluğu insan mühendisliği diye geçen bir alan oluyor.

Bilecik’te yeni bir hizmet anlayışı olsun istedik, Mutlu hanımla yola çıktık. Ben kendimde aynı zamanda yaşam koçluğu, eğitim koçluğu eğitimini tamamladım ama bu iş benim mesleğin değildi. Benim asıl mesleğim işletmecilikti ama kendi çocuklarımı yetiştirirken ve etrafımdaki insanlarla uğraşırken bilmeden aslında yaptığımız yaşam koçluğu ve eğitim koçluğuymuş, eğitimin içine girince bunun ne olduğunun farkına vardım. Bu alanda Bilecik’e bir hizmet vermek istiyoruz.”

Mutlu Filizler Akademisi Psikolojik Danışman Mutlu Selen Haşit, bireylere verdikleri değer ve girişimcilik ruhu ile akademiyi açtıklarını belirterek, ilerleyen zamanlarda kamu kurumlarında ve özel sektörde konferanslar ve eğitimler vereceklerini kaydetti.  “Öğrencinin hedef belirlemesi, zaman yönetimi kazanması, konsantre olabilmesi, başarıya odaklı bir disiplin kazanması, sınav stresi ile baş edebilmesi, doğru tercih yapabilmesi gibi pek çok konuda profesyonel hizmet vererek istenilen hedefe keyifle ulaşılmasını başaracağız.” diyen Haşit, hizmete giren Mutlu Filizler Akademisi hakkında şu bilgileri aktardı:

“Bireylerin yaşamlarına verdiğimiz değer ve girişimcilik ruhumuz bizi ilimizde böyle bir akademi ile hizmet verme noktasına getirdi. Bir ilk ve eğitim içinde olarak bireylerin yaşamlarına dokunacak olmanın heyecanı ve sorumluluğuyla mutluyuz.

Mutlu Filizler Akademisinde; Rehberlik, Psikolojik Danışmanlık, Yaşam Koçluğu, Öğrenci Koçluğu, Ebeveyn Koçluğu, Yönetici Koçluğu ve Kurumsal Koçluk alanlarında hizmet vereceğiz. Anne karnındaki bebekten ve anne-babadan başlayın her yaş grubundaki öğrenci, genç, birey, yetişkin için her konuda farklı bakış açıları kazandırarak, daha huzurlu daha mutlu ve kaliteli yaşam sürmeleri konularında yol arkadaşlığı yapacağız. Ayrıca kamu ve özel sektörde seminer ve konferanslarla eğitimler vererek ihtiyaç duyulan noktada bakış açışı kazandırmayı hedefliyoruz.

Örneğin eğitim sistemindeki sınav maratonu gerek öğrenciyi gerek velilerimizi zaman zaman yorabilmekte. Ya da sadece zekâ yeterli olmamakta. Öğrencinin hedef belirlemesi, zaman yönetimi kazanması, konsantre olabilmesi, başarıya odaklı bir disiplin kazanması, sınav stresi ile baş edebilmesi, doğru tercih yapabilmesi gibi pek çok konuda profesyonel hizmet vererek istenilen hedefe keyifle ulaşılmasını başaracağız. İnsanların hayal diye baktıkları noktalara ulaşmaları konusunda yol arkadaşlığı yapacak olmak bizim için hem çok değerli hem de çok keyifli.

Bizimle bugün bu heyecanı ve keyfi bizimle paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, ilimizde yeni ve ilk olacak akademimizin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Nice güzel yaşamaların akademimizle yeni filizlere ulaşması dileğiyle.”

Editör: TE Bilişim