İlimizin sekizinci OSB'si olan Gölpazarı Gıda ve İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk toplantısı Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşti. Toplantıya katılan Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, “OSB'miz İlimize ve İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Bilecik TSO Başkanı Şükrü Keskin, Başkanlığında yapılan toplantıda, bölgenin özellikleri masaya yatırılırken, bu önemli adım ile ilçede 5 yıl içerisinde tersine bir göç yaşanacağı belirtiliyor.

Belediye Başkanı Hayri Suer, “ilimizin sekizinci OSB'si olan Gölpazarı Gıda ve İhtisas Organize Sanayi Bölgemizin ilk toplantısını Bilecik Ticaret ve Sanayi Odamızda gerçekleştiriyoruz. OSB'miz İlimize ve İlçemize hayırlı olsun. Teşekkürler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez” dedi.

Başkan Suer, bilindiği gibi Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçeye kazandırılması için yapılacak çalışmaların en önemli projeleri arasında yeraldığını ve ilçeye 5 yıl içerisinde tersine bir göç yaşanacağını her fırsatta dile getiriyor.

En önemli projelerinden birisinin Gıda İhtisas OSB olduğunun altını çizen Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, Gıda OSB için tüm imzaların atıldığını ve yakın zaman içerisinde kamulaştırmaların başlayacağının müjdesini vermiş ve gazetemize yaptığı değerlendirmede, “Gölpazarı öncelikle bir tarım kenti, maalesef turizmden de istediğimiz payı alamıyoruz. Bizim bütün yatırımlarımız ve projelerimiz öncelikle tarım ve hayvancılıkta istihdamın artırılmasıdır, bizim amacımız Gölpazarı’nın verimli topraklarında çiftçilerimizin alın terinin karşılığını almasıdır. Bunun en önemli dayanağı Gıda OSB. Gıda OSB ile ilgili bizim Ankara ziyaretimiz oldu, ben şunun müjdesini verebilirim, Gölpazarı Gıda İhtisas OSB için tüm imzalar atıldı artık müteşebbis heyetini kuruyoruz, kamulaştırmalara başlıyoruz.

Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile tarımsal kalkınmaya katma değer sağlarken, bu noktada istihdamın artırılması için Gölpazarı’na tersine bir göç sağlanacak.

Bilecik’in 3’te 1’i Gölpazarlıdır. Osmaneli’de yine hatırı sayılır bir Gölpazarlı nüfusumuz var. İstanbul’a baktığımızda 70-80 bin Gölpazarlı olduğu söyleniyor, bu bizim için çok büyük bir potansiyel. Bu da Gölpazarı’nda istihdam yaratıldığında avantajımıza olacaktır, zaten biz hemşeri buluşmalarında bunu sıkça dile getiriyoruz. Gölpazarı ilçemizde istihdam anlamında ve barınma anlamında problemler giderildiğinde insanlarımız buraya gelmek istiyor, yani 70-80 bin Gölpazarlı’dan bahsediyoruz. Büyük şehirlerde hayat pahalı, Gölpazarı’na gelip yerleştiğinde burada hayatını idame ettirdiğinde birçok nüfusa sahip olmuş olacağız. Eğer ilçemizin dışındaki Gölpazarlıları buraya getirirsek ilk olarak tarımsal anlamda katma değer sağlayacağımızı düşünüyorum, yani aslında bu dediğim Gölpazarı’na tersine bir göç olacaktır, biz inşallah yakın zamanda Gölpazarı’na tersine göçü başlatacağız” görüşlerine yer vermişti.

Belediye Başkanı Hayri Suer’in çabaları yerini bulurken, ilimizin sekizinci OSB'sinin ilk toplantısı Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşerek ilçeye kazandırıldı.

Editör: TE Bilişim