Tüm dünyayı saran ve ülkemizde de yayılmaya başlayan Koronavirüs’e karşı devlet bir takım önlemler alarak hastalığın yayılmamasını amaçlarken, ilimize bu günlerde farklı şehirlerden gelecek olan yaklaşık 3 bin 500 askerimiz için ne gibi bir önlem alındığı merak ediliyor.

Yurt dışından gelenlerin yanı sıra umreden gelenlerde saptanan Koronavirüs’e karşı tüm yurtta bir takım önlemler alındı. Bu günlerde ilimize vatani görevini yapmak üzere yaklaşık 3 bin 500 kişilik askerin giriş yapması bekleniyor. İlimize değişik şehirlerden gelecek asker adayları ve ailelerinin; Bilecik esnafından alış veriş yapacağı ve lokantalarda yemek yiyebileceği öngörülüyor.

İlimize gelecek askerlerin sağlığına yönelik ve virüs taşıyıp taşımadıkları yönünde bir önlem alınıp alınmadığı merak konusu olurken, farklı şehirlerden ilimize gelecek olan askerlerin ailelerinden bazılarının umreden yada yurtdışından gelen yakınları ile temas kurmuş olabileceği de iddialar arasında yerini aldı.

Hal böyleyken şehir dışından ilimize gelecek olan asker ve ailelerinin virüs taşıyıp taşımadığının nasıl öğrenileceği merak edilirken, iddialara göre ise yetkililer tarafından hiçbir önlem alınmadığı ileri sürüldü.

Diğer yandan ilimizde bulunan askeri personelinde eğer varsa asker adaylarındaki virüsten etkilenebileceği ileri sürülürken Bilecik 2’nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı önünde de bu yönde herhangi bir önlem alınmadığı gelen iddialar arasında.

Editör: TE Bilişim