Hasan Güner
İlçede grup halinde dolaşan köpekler, halkta korkuya yol açıyor. Durumun farkında olduklarını ifade eden Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, yaptığı açıklamada “Sevgili hemşerilerim, bu görüntü için üzgünüm. Biliyorum tadı kaçtı. Kısa bir süre daha (yaklaşık 15 gün) sabır istiyoruz. Barınak bitmek üzere ve ardından tüm sokak hayvanlarımızı topluyor, barınağa alıyoruz” dedi.
Başkan Kazıcı, vatandaşlar tarafından hayvanların zehirlenmemesi istenmesi üzerine ise, “Ben görevdeyken asla hayvan zehirletmedim, zehirletmem. Sadece başkanım ve günahı kimse istemez” ifadelerini kullandı.
“Ben doğanın döngüsüne müdahale edilmesine karşıyım. Hayvanların üreme özgürlüğünü savunuyorum” diyerek kısırlaştırmaya karşı olduğunu vurgulayan Kazıcı, şunları söyledi:
“Başka ilçe ve şehirlerden gece yarıları getirilip bırakılanları geçiyorum. 48 köy bizde, yaklaşık 20 Yenipazar’da; oldu mu 68 köy. Her yavrulama dönemi en iyimser tahminle ilçeye minimum köy başına 10 yavru nakli kaçınılmaz oluyor. Çarpın, mevcuda ekleyin. Yani burası tarım ve hayvancılık memleketi. Köpek sayısında Eskişehir Büyükşehir’i geçiyoruz. Şehirlerde köpek falan yok, sıkıntı bizde arkadaşlar. İşimiz zor.”

Editör: TE Bilişim