Geçen sene yapılan yerel seçimlerde belediye meclis üyeliği listesine giremeyen CHP eski meclis üyesi Raşit Sünetçi, listeye girememesinin sebebi olmakla sorumlu tuttuğu CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan’a basın yoluyla ağır eleştirilerde bulunması üzerine parti disiplin kuruluna sevk edildi. Disiplin kurulunda yapılan görüşme sonucunda alınan kararla Sünetçi’nin bu akşam (9 Nisan 2015) ifade vermeye çağrıldığı öğrenildi.

2009 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olan Faik Akarkarasu’nun belediye meclis üyeliği listesinde 1. sırada yer alan Sünetçi meclis üyesi seçilmişti. Sünetçi’nin Cumhuriyet Mahallesindeki evlerine takılan baz istasyonunun mahalle sakinlerinin tepkisini çekmesi ve 330 adet imza toplanması, o dönem kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. Belediye Başkanlığı seçimlerinin kaybedilmesinde Sünetçi’ye gelen tepkilerin etkili olduğu iddia edilmişti.

Sünetçi, 5 yıllık meclis üyeliği ve grup sözcülüğünde kendince muhalefet yapmış, ve 2014 seçimlerinde CHP’nin adayı olan Sungur Turan’ın listesinde yer almak istenmişti. Fakat aday Sungur Turan, kamuoyundan ve partiden gelen tepkiler üzerine Raşit Sünetçi’yi meclisüyeliği adaylığına koymamıştı. Buna kızan Sünetçi, ağabeyinin internet sitesini yanına alarak Vezirhan CHP belde örgütü binası önünde CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan’a ağır eleştirilerde bulunmuş ve daha sonra belediye meclis toplantısı sonrasında bir yerel gazeteye yine Çalışkan hakkında sert açıklamalar yapmıştı.

Ayrıca, eski belediye meclis üyesi Raşit Sünetçi’nin, CHP ilçe başkanı Gültekin Çalışkan’ı seçimlerde çalıştığı için akrabası aracılığıyla çalıştığı kuruma şikayet ettiği, ve bunun belgelendiği,  bunun sonucunda da Gültekin Çalışkan’ın siyasi baskı görerek emekliliğe ayrılmak zorunda kaldığı gelen iddialar arasında.

Editör: TE Bilişim