İl Özel İdaresi Ocak ayı Meclis toplantısında önemli gündem maddeleri görüşüldü. Daha önce projesi çizdirilen İl Özel İdaresi yeni yerleşim binasının yapımına başlanılması için ihaleye çıkma yetkisi verildi. İl Özel İdaresi’nin taşınması için düşünülen yer olarak da Hürriyet Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi içerisinde 10 numaralı sokakta bulunan arazi üzerine yapılması düşünüldüğü gelen bilgiler arasında.

Toplantıda görüşülen diğer önemli bir konuda Bahçelievler Mahallesi’ne yapılacak olan 112 Acil Çağrı Merkezi.



Meclis toplantısındaki alınan kararlara ilişkin gazetemize açıklama yapan İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüse
yin Çelik, Meclis üyelerinin oy birliği ile İl Özel İdaresi’nin taşınmasına ilişkin ihaleye çıkarılması kararını aldıklarını söyledi.

Çelik, “İl Genel Meclisimizin her ayın ilk Pazartesi günü toplantı dönemidir. Ocak ayı toplantı dönemimizde 6 Ocak 2014’te başlamış olup 5 birleşim halinde toplantımızı bitirdik. Meclisimizin Ocak ayı 1. Gündemi Denetim Komisyonu seçimi idi. Meclisimizce yapılan seçimde Denetim Komisyonuna 3 tanesi Ak Parti’den, Ertuğrul Torun, Hüseyin Öteyaka, Nazmi Ceyhan seçildi. 1 kişi CHP Meclis üyesi Halit Gölcan, 1 kişi MHP Meclis üyesi İ.Zeki Uyanık seçildi. Denetim Komisyonumuz Özel İdare uygulamamalarının tamamını incelenmesiyle ilgili çalışmalarına başladı.



İl Özel İdaremize 112 Acil Çağrı Merkezimizin ihaleye çıkma kararı alındı. Buna göre Bahçelievler Mahallesi 5 Nolu Sağlık Ocağı yıkılarak, yerine 112 Acil Çağrı Merkezi yapılacak.

Diğer bir gündem maddemizde ilimiz için çok önemli olan İl Özel İdaresi Hizmet Binası Yapımı işi
de meclisimizin oy birliğiyle ihaleye çıkılma kararı alındı. İlgili şartnameler hazırlanarak Özel İdare Birimi ilgili müdürlüklerince hazırlanarak kamuoyuna duyurulacak.



Mevcut İl Özel İdare binası şehrin tam ortasında kalmış durumda. Dolayısıyla bu bölgede, iş makinelerinin trafiği aksatması ve bir takım hizmetlerin yürütülmesi zorlaştı. Bu sebeple ihaleye çıkma kararı meclisimiz gündeminde değerlendirildi. İl Özel İdare binasının yeni hizmet yerinde 140 araçlık bir otopark, yeşil alanlar, traverten kaplama ve asfalt zeminden oluşan bir çevre düzenlemesiyle yapılacak olan binanın bodrum, zemin, 1. ve 2. kat olma üzere toplam da 4 kattan oluşması planlanmaktadır.



Bina içerisindeki yerleşim ise ofislerin gün ışığından daha fazla yaralanabilmeleri ve enerji tasarrufu amacı ile doğu batı-aksı yönünde inşası yapılacaktır. Bu sayede ofisler çift taraflı olarak güneşi görebilip gün ışığında daha uzun süreli faydalanılması amaçlanmaktadır. Bununla birlikte Meclis Salonu, Genel Sekreterlik Makamı ve yemekhane ile mutfak bina içerisinde kuzey-güney doğrultusunda yerleştirilmesi planlanmaktadır. Otoparktan çıkışta binanın ana girişi olmakla beraber, binada acil durumlar kullanılacak 2 adet yangın merdiveni ve bir İl Genel Meclisi çıkışı bulunmaktadır.



Binanın bodrum katı yaklaşık 910 metrekare alan olarak tasarlanırken bunun yaklaşık 300 metrekaresi sığınak olmakla beraber buna ek olarak arşiv ve gerektiğinde kullanıma hazır olacak rezerv alanlarından ibarettir.

Zemin kat yaklaşık 2000 metrekarelik bir alana sahip ve binanın vatandaş,personel ve meclis üyelerine hizmet veren alanlara girişi buradan sağlanacaktır. Bunlara ek olarak evrak kayıt, çay ocağı genel ve engelli W
C'leri, 110 kişilik İl Genel Meclis Salonu ve bununla ilgili mahaller, Meclis Başkanı odası ve Meclis Üyelerinin grup odaları, personel odaları, mescit, teknik alanlar ve rezerv ofis alanları bu katta bulunmaktadır.  

1. kat yaklaşık 1540 metrekare alana sahip olacak olup, 2 adet Genel Sekreter Yardımcısı odası ve lavabolar bulunacaktır. Doğu-Batı aksı yönünde uzanacak olan binanın sol tarafında İdari birim ofisleri (Kültür ve Sosyal İşler, Emlak ve İstimlak, Yazı işleri... vb. ) , sağ tarafında da t
eknik birim ofisleri (Plan Proje ve Yatırım, Su ve Kanal Hizmetleri, Tarımsal Hizmetler... vb. ) yerleştirilecek.

Yaklaşık 1800 m2 hacme sahip olacak olan 2. katta Genel Sekreterlik Makamı, Vali Odası, Encümen Salonu, Denetçi Odası ve b
ekleme kısımları bulunacaktır. Yine bu katta da tıpkı 1. katta olduğu gibi sol tarafta idari birim müdürlükleri, sağ tarafta teknik birim müdürlükleri bulunacaktır.

Yaklaşık 910 m2 alana sahip son kat olan çatı katı kısmında yemekhane ve mutfak ile bir de açık bir teras yapılması planlanıyor”diyerek İl Özel İdaresi Yeni Yerleşim Binası Projesi hakkında bilgi verdi.

İl Özel İdaresi Yeni Yerleşim Binası’nın Hürriyet Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi içerisinde 10 numaralı sokakta bulunan arazi üzerine yapılması düşünülüyor.

 

Editör: TE Bilişim