İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, Pelitözü Gölpark’ın İl Genel Meclisi’nde 12 kabul oya karşılık, 9 red oyu ile yeniden İl Özel İdaresi’ne devredilmesine ilişkin basın mensuplarının konuşurken, bölgede içki içilip içilemeyeceğine yönelik sorulara da cevap verdi.

Bilecik kamuoyunu meşgul eden Pelitözü Gölpark'ın Özel İdare’ye devir kararı İl Genel Meclisi’nde oylamaya sunulurken, 12 kabul ve 9 red oy çokluğu ile kabul edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, gerçekleştirilen oturum sonrasında yaptığı açıklamada devire ilişkin birçok soruya yanıt verdi.

“Gölpark’ta zaten alkol alınıyor, yasal değil mi bu?”

Gölpark’ı ziyaret eden bazı vatandaşların dönem dönem bölgede alkol aldıklarını söylemesi, mesire alanında da alkol alınmasının yasaklanıp yasaklanmayacağını ve yasal olup olmadığına yönelik soruya Başkan Yılmaz, “ailesiyle gelmiş, yanında getirmiş tabi ki özel olarak getiren içiyordur, içmiştir ama şu anda bizim oyladığımız mekanlar için geçerlidir. Oraya yasak gelmesi kişisel haklara, özgürlüklere girer. Yani bir Belediye veya İl Genel Meclisi’nin kişisel haklara karşı karar alma hakkı yoktur.

Bizim aldığımız idari bir karardır. Orada işletmede resmen içki içilemez ama cebinde getirmiş, elinde getirmiş veya otururken içiyor onun başına polis, jandarma mı gidecek?” şeklinde cevap verdi.

İdari karar derken?

Gölpark’ta işletilecek mekanın nasıl yönetileceğine yönelik ise Başkan Yılmaz, “orayı İl Özel İdaresi işletecek. Şu anda orayı Belediye Başkanlığı veya Meclisi idare etmiyor ki orayı Park Bahçeler idare ediyor veya hangi Belediye’de hangi kuruma bağlıysa o bakıyordur oraya. Burada da bizim hangi kurum bakacaksa, o kurumun idari ve güvelik yönünden ne gerekiyorsa ona göre genelgesini çıkartır, çalıştırır. Daha önce İl Özel İdaresi’nin yaptığı daha sonra Belediye’ye devrolunan yerin işçisi olarak çalıştığıydı bu zamana kadar” dedi.

Fesih tek taraflı olabilir mi?

İmzalanan protokolün tek taraflı fesih edilebilirliğine ilişkin soruya ise Başkan Yılmaz, şu şekilde yanıt verdi: “Ona da hukukumuz karar verecek. Mahkeme sonunda ne çıkarsa o karara herkes saygılı olacaktır.”

Buna sadece içkili mekan olacağı için mi karşı geliyorsunuz?

Gölpark’taki mekanın nasıl işletileceğini söyleyen Başkan Yılmaz, “bizde Özel İdare olarak gündemimize geldi ve devraldık. Bizde Belediyemizin harcadığı kadarını harcayacağız. Burayı Bilecik’in nefes alabileceği bir şekilde çalıştıracağız” derken, “buna sadece içkili mekan olacağı için mi karşı geliyorsunuz?” sorusuna ise şu şekilde cevap verdi:

“İçki içenler değil bakın, içkili alan. Orası hepimizin çoluğu, çocuğu ve eşinin kullandığı bir yer. Tabi alkollü bir mekanla veya mekanın etrafı ile normal şartlarda alkol birarada olmaz.

“Size alkol içen vatandaşlarda oy verdi, buna ne diyorsunuz?

Basın mensuplarının alkol alan veya almayan her kesimden oy aldıkları yönündeki soruya da cevap veren Yılmaz, “biz şahısların alkol alıp almamasını oylamadık. Orada içip içmeyeceğini oylamadık, biz mekanı oyladık yani mesire alanında içer ama mekanda içemez. Tabi bize oy veren seçmenlerin içinde alkol alanda vardır, almayanda vardır, açık olanda, kapalı olanda var, namaz kılanda kılmayanda var. Yani orada kişilik hakları ile ilgili bir müdahaleye hakkımız yok” dedi.

Editör: TE Bilişim