İl Özel İdaresi’nin bütçe görüşmeleri başladı.Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından İl Genel Meclisi’ne 28 Milyon 500 Bin Liralık bütçe taslağı sunuldu. Kasım ayı boyunca görüşülecek bütçe taslağının ardından İl Özel İdaresi’nin bütçesi belirlenecek. 

İl Genel Meclisi Kasım ayı görüşmeleri başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım’ın başkanlığında İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan ilk toplantıda 2 gündem maddesi görüşüldü. 

30 günlük bütçe maratonu 

İl genel Meclisin ilk gündeminde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün İl Özel İdaresi 2016 yılı bütçe taslağı görüşüldü. Mali Hizmetler Müdürlüğüİl Özel İdaresi’nin 2016 yılı bütçe cetvelinde 28 Milyon 500 Bin TL bütçe önerisi sundu. Konu ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, geçtiğimiz yıl bütçenin 23 Milyon 400 Bin TL olduğunu belirtirken bu yıl ise 28 Milyon 500 Bin TL bütçe taslağının olduğunu söyledi. Nalbant,“Kasım ayı toplantısının özelliği 30 gün sürmesi ve bütçe görüşmelerinin yapılması. Her bütçe döneminde olduğu gibi Haziran ayında başlayan bütçe maratonu Kasım ayında İl Genel Meclisi kararı ile netleşmiş oluyor. Geçen sene bütçemiz 23 Milyon 400 Bin liraydı. Buna yıl içerisinde çeşitli ek ödemeler yapmıştık.  Bu seneki bütçe teklifimiz 28 Milyon 500 Bin Lira” dedi. 

Nalbant’ın konuşmasının ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün İl Özel İdaresi 2016 yılı bütçe taslağı görüşülmek üzere oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

Gençlik Hizmetlerine 50 Bin TL ödenek 

Meclisin ikinci gündeminde,Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü talebi üzerine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ortak hizmet protokolü kapsamında 50 Bin Liralık bütçe yardımı görüşüldü. Konu ile ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün 50 Bin Liralık ödenek talebinin Merkez Kapalı Yüzme Havuzunda bulunan Fitness Salonunun malzeme temininde kullanılacağını belirtti. 

Nalbant, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün geçen sene yatırım programına aldığı havuz projesi vardı. Bu havuz faaliyete geçti. Havuzun içerisinde Fitness Salonu var ama bunun malzemelerini temin edemedi. Fitness Salonunun da faaliyete geçirilmesi için bizden 100 Bin TL ödenek talep etti. Biz 50 Bin Liralık ödeneği ile encümeninden temin ettik. Meclisimiz de kabul ederse ortak hizmet kapsamında 50 Bin Lira Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne aktarılıp bu salonların da faaliyete geçirilmesi talebini meclisimize sunduk”dedi. 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün İl Genel Meclisine sunduğu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ortak hizmet protokolü kapsamında 50 Bin Liralık bütçe yardımı talebi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Editör: TE Bilişim