Bilecik Müftülüğü, kurum içi eğitim programı kapsamında 20 din görevlisine verdiği eğitimi tamamladı. 24 Kasım’da başlayan eğitimde kursiyerlere 160 saatlik eğitim verildi. Eğitimleri; İl Müftüsü Necati Akkuş, müftü yardımcıları Ahmet Tokgöz, Asım Ceylan ve Özdemir Taş ile tashihi huruf kursu rehber öğreticisi İbrahim Çelik verdi.


Kursun başarıyla tamamlanmasının ardından, eğitmenler ve kursiyerler öğle yemeğinde buluştu. Burada kursla ilgili bir değerlendirme yapan İl Müftü vekili Özdemir Taş; “Diyanet İşleri Başkanlığı zaman zaman gerek il bazında gerekse eğitim merkezlerimizde hizmet içi eğitim kursları düzenliyor. Bu din hizmetleri Müftülük bünyesinde yürütülüyor. Bilecik'teki din hizmetlerinden de Ahmet Tokgöz hocamız sorumlu. Müftümüz şu an umrede, kendisine ben vekalet ediyorum. Kursumuz 2 ay sürdü. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet götürebilmek, hizmet kalitemizi arttırabilmek, kendimizi yenileyebilmek adına bu kursları açtık. Ayrıca bu yaklaşık 1 ay önce de Şerifpaşa Camii altında bayanlar için bu kursları açmıştık. Allah nasip ederse 16 Şubat'ta da 2’nci kursumuzu açacağız.



Bu kurs da köydeki cami görevlisi arkadaşlarımızla beraber 2 ay sürecek. Bu kurslarımızın mesleki, sosyal ve kültürel yönden çok faydalı olduğuna inanıyorum. Vatandaş ile olan diyaloglarımızı daha iyi bir hale nasıl getirebiliriz noktasında eğitimler de görüyoruz. Aynı zamanda kendimizi geliştirmek ve yenilemek adına başkanlıktan çıkan eserleri ve fetvaları takip ediyoruz. Bu kurslarla beraber merkez ile taşra arasındaki birliği verdiğimiz hizmetle halkımıza yansıtmayı hedefliyoruz. Bu kursların açılmasında emeği geçen eski Bilecik Müftümüzden de Allah razı olsun diyorum. Kurslarımız inşallah hayırlara vesile olur. Katılan arkadaşlarımızın da hepsi kursu başarıyla bitirdi. Başarısız hiçbir arkadaşımız yok. Bu kurslarımızın da devam etmesini temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 



Editör: TE Bilişim