Lise son sınıf öğrencilerinin Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan mezuniyet etkinlikleri için çalışmalar devam ederken, program nedeniyle bastırılan davetiyede İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un yanında Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın isminin yazıldığı dikkatlerden kaçmadı. Resmi kurum olan ve Valiliğe bağlı Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu etkinliğinde davetiyede Vali Süleyman Elban’ın isminin yeralmaması manidar bulundu. Atandığı ilk günden beri skandalar ile anılan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş yeni bir gafa daha imza attı.

Şeyh Edebali Stadyumu’nda gerçekleştirilecek program öncesi resimde görülen davetiye kurumlara gönderildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bastırılan davetiye, yine aynı kurum tarafından dağıtıldı. Ne varki organizasyonun davetiyesi krize neden oldu.

Velilerin, Belediye Başkanı Selim Yağcı’dan mezuniyeti geniş kapsamlı yapma ricasında bulunmaları üzerine bu duruma duyarsız kalmayan Başkan Yağcı, mezun olacak lise öğrencileri için renkli organizasyon düzenledi.

Sanatçının dahi sahne alacağı etkinlik sonuçta devlet resmi töreni ile birlikte yapılacağı için ilin en üst düzey mülki amiri Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de bağlı olduğu Valilik adına Vali Süleyman Elban’ın isminin yeralmaması kamuoyunda değişik yorumlara neden oldu. Atandığı günden beri skandallara imza atan ve hiç bir iktidar siyasetçisinin birşey yapamadığı İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, yeni bir gafa daha imza attı. 

Bağlı olduğu Valiliği hiçe sayarak kendi adını ve Belediye Başkanı’nın adını yazdırdığı davetiyede Vali’nin adını yazdırmadı. Vatandaşlar bu durumu manidar bulurken, bu konu Valilik ve diğer kurumlarda da değişik yorumlara neden oldu.

Belediye’nin organizasyonu üstlenmesinden dolayı davetiyeye nezaketen Belediye Başkanı’nın isminin yazılabileceği ya da davetiyede Belediye’nin üstlendiğinin belirtilebileceğini belirten vatandaşlar, İl Milli Eğitim Müdürü’nün yerine Vali Süleyman Elban'ın isminin yazılması gerektiğini vurguladılar.

Basılan ve dağıtılan bu skandal davetiyeden Vali Süleyman Elban'ın da haberi olmadığı gelen iddialar arsında yerini alırken, görüştüğümüz Belediye Başkanı Selim Yağcı, böyle bir davetiyeden bilgisi olmadığını, velilerin ricası üzerine gençlere destek olmak için bu organizasyonu üstlendiklerini ve arkadaşlarına gerekli talimatı verdiğini belirterek, gençlere destek olmak adına bu organizasyonu üstlendiğini söyledi ve davetiyeyi de kimin bastırdığı konusunda bilgisi olmadığını ifade etti. 

“Milli Eğitim Müdürü iyice şaşırdı” dedirten bu olay sonrası, “Milli Eğitim Müdürlüğü Belediye’ye mi bağlanıyor” yorumlarına sebep oldu. Yapılan bu gafın karşısında İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un ne gibi bir bahane üreteceği, Vali Süleyman Elban'ın bu duruma ne diyeceği ve törene katılıp katılmayacağı da merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim