Gamze Elmas

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Ahmet Hamdi Nayir, başkanlığında yapıldı.
            Vali Nayir, İl Genel Meclisi Salonu'ndaki toplantıda, 2016 yılı programının uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesine ile ilgili İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2016 yatırımlarının yıl sonu değerlendirmelerinin yapılacağını kaydetti.

Bilecik genelinde 2016 yılında yatırımcı kurum ve kuruluşlar tarafından 512 proje üzerinde çalışma yapıldığını ve dönem sonu itibariyle 23 projenin tamamlandığını, 177 projede çalışmaların devam ettiğini bildiren Vali Nayir, "Bu projelerin tutarı toplamı 1 milyar 92 milyon 26 bin liradır. 2016 yılında tahsis edilen ödenek toplamı ise 255 milyon 365 bin liradır. Dönem sonuna kadar toplam 25 milyon 622 bin lira harcanarak yüzde 10 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır" dedi.
           Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, ilçe kaymakamları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, 2016 yılı yatırımları ve projeler yatırımcı kuruluşlar tarafından anlatıldı. 

      Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, toplantıda Yenişehir-Bilecik-Osmaneli ayrım yolunda köprü kavşak çalışmalarının başlayacağını belirterek, Pelitözü Köyü’nü deplase edecek 1.500 metre uzunluğundaki yol kesimini de bitireceklerini bu yolla birlikte köprü kavşağı bu yıl içerisinde tamamlayacaklarını belirtti.


      Mehmet Yazıcıoğlu, “Yenişehir-Bilecik-Osmaneli ayrım yolu. Burası 27.02.2016 tarihinde sözleşmesi imzalandı. 07.03.2016 tarihinde işe başlama yapıldı şuan yüklenici firma arazide ölçüm çalışmaları yapıyor. Bu seneki hedefimiz ilk etapta çalışmalarımıza Bilecik’e bağlandığımız noktadaki Bilecik kavşağında yani 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin olduğu kavşakta köprülü kavşağımız var orada. O kavşağımızı bu hafta içerisinde sayın Valim hemen kazı makinemiz geliyor, oradaki köprü yapımına başlıyoruz. Ve hedefimiz de bu kavşakla birlikte Pelitözü Köyü’nü deplase edecek olan yol kesimi yaklaşık 1.500 metre uzunluğundaki o yol kesimini de bitireceğiz. 1.500 metre yolla birlikte tamamen köprü kavşağımızı 2016 yılı içerisinde tamamlayacağız.

Yine aynı şekilde bir diğer çalışmamız da Bursa tarafında Yenişehir kuzey çevre yolu dediğimiz kesim vardı orada da sayın Valim kuzey çevre yolunun 4 km.lik yarım kalan kısmı vardı. Bir de orada çalışma başlatacağız ama ilk çalışmalarımız inşallah bu önümüzdeki günlerde Bilecik’e bağlandığımız noktadaki kavşakta olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim