Gamze Elmas

Geçtiğimiz günlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mor Mavi Öğrenci Etüd Merkezi arasında imzalanan “EBA ile Sınavlar Daha Kolay Projesi” protokolü kapsamında tüm İlde 5-6-7-8.Sınıf öğrencilerine yönelik kazanım sınavı yapıldı.

Sınav uygulama okullarından birisi olan Merkez Edebali Ortaokulu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bektaş Uçkun, sınav öncesi öğrencilere başarılar dileyerek kısa bir açıklama yaptı.

Müdür Vekili Bektaş Uçkun açıklamasında; “İl merkezi ve İlçelerimizde yaklaşık 13.058 öğrencimize EBA kazanım sınavını uygulamak üzere bir araya geldik.

Geçtiğimiz günlerde Müdürlüğümüz ile Mor Mavi Öğrenci Etüd Eğitim Merkezi arasında bir protokol imzalamıştık.

        Protokol çerçevesinde; Valilik Oluru ile, İlimizde alanındaki en iyi öğretmenlerden oluşan bir komisyon kurduk. Bakanlığımızın alt yapısını hazırladığı EBA Sisteminden her öğretmen kendi branşında TEOG Sınavlarına hazırlık basamağını oluşturmak üzere Türkçe, Matematik, Din Kültürü Ahlak Bilgisi, Fen Bilgisi, İnkilap Tarihi ve İngilizce baranşlarında sorularını hazırladılar. Anlaşma yapılan firma ile son şeklini vererek hazırlanan soru kitapçıkları ve cevap anahtarları dün itibarı ile elimize ulaştı ve ilgili tüm okullarımıza bunlar ulaştırıldı.

Burada Milli Eğitim olarak kazanımımız şunlar olacak; TEOG Sınavı öncesi 8.sınıf öğrencilerimiz ne tip sorular çıkacağını görecek, zamanı verimli kullanmayı öğrenecekler, eksik oldukları konuları görecekler, bunların çözümlerini branş öğretmenleri ile tekrar gözden geçirecekler. Neticede, yapılacak sınavlarda Bakanlığımız EBA’yı merkez alarak soru soracağı için bizde aynı yöntemle deneme sınavı sorularını EBA Sistemi içerisinden seçtik. Amacımız öğrencilerimizin 3-5 soru da olsa kendilerine bir katkı sağlamalar ve bu sınavları başarı ile geçip geleceklerini kazanacakları iyi bir meslek edinecekleri okullarda okuyabilmelerine destek olabilmektir.

Bakanlığımızın; Cumhurbaşkanımız önderliğinde yaklaşık 10 Milyar dolarlık bir maliyetle alt yapısını kurduğu ve halen genişleyerek devam eden FATİH Projesinin bir ayağı olan EBA (Eğitim Bilişim Ağı)dünya çapında bu kapsamda bir örneği olmayan çalışmalarına bu tarz deneme sınavları ile destek olmaya çalışıyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimizin de bu bağlamda, EBA şifreleri ile siteye girerek sistemden en iyi şekilde faydalanmalarını beklemekteyiz.

EBA altyapısında; her konu hakkında fotoğraf, film,video, kazanım testleri, soru bankaları ve konu anlatımları var.Bakanlığımız her fırsatta bizlerden bu sistemin kullanılması ve faydalanılmasını istiyor.

Gerçek sınavlarda da çıkacak soruların buradaki alt yapı üzerinden hazırlandığını ve öğrencilerimizin internet ve bilgisayar olan her ortamda bu sistemden faydalanabileceklerini tekrar hatırlatıyoruz. Umarım öğrencilerimiz başarılı olurlar, azami derecede istifade ederler, bizler de bunda fazlasıyla memnun oluruz.

Deneme sınavı için bize sponsor olan Mor Mavi Öğrenci Etüd Merkezi Yöneticisi Sayın Aliye Ayaz Hanımefendiye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Özel sektör bizim önemli paydaşlarımızdır. Özel sektördeki önemli paydaşlarımızdan birisi de  bu kurumumuzdur. Yaptığımız bu deneme sınavında bize destek olan Aliye Hanım’a ve Mor Mavi Öğrenci Etüd Merkezine teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra, sınav başlama zili ile birlikte sınıflar gezildi ve öğrencilere başarılar dilendi.

 

Editör: TE Bilişim