Yeni tip Koronavirüs ile mücadele kapsamında ilimizde aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ederken bu zamana kadar 26 bin civarında kişinin aşılandığı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı’nın aşılama programı çerçevesinde ilimizde Covid-19 ile topyekün mücadele sürüyor. Bu kapsamda ilk olarak sağlık çalışanları, 65 yaş üzeri vatandaşlar, Huzurevi sakinleri ve görevlilerinin aşılamaları tamamlandı.

İlimizde kısa sürede 26 bin kişi aşılanırken, bu rakamın 220 bin civarındaki nüfusumuzun yüzde 10’una tabi geldiği kaydedildi. Aşama aşama 60 yaş civarı vatandaşlara da gerek Devlet Hastanelerinde, gerekse de Aile Hekimliklerinde aşı vurulmaya devam ediliyor.

İlimizde aşılamaya ilişkin herhangi bir aksaklığın söz konusu olmadığı, vatandaşların Bilecik il genelindeki hastanelerde hafta içleri mesai saatleri dışında ve hafta sonları da rahatlıkla aşı vurdurabildikleri gözleniyor.

Bilecik’te aşılamanın istenilen program çerçevesinde devam ettiği belirtilirken, uzmanlar vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarılarını yineledi.

Editör: TE Bilişim