Son günlerde Bilecik kamuoyunu meşgul eden Pelitözü Gölpark'ın Özel İdareye devir kararı İl Genel Meclisi’nde oylamaya sunulurken 12 kabul 9 red ile oy çokluğu ile kabul edildi.

İl Genel Meclisi haziran ayı birleşiminde gündeme gelen Pelitözü Gölpark'ın devri hakkında mecliste grubu bulunan siyasi parti sözcüleri, oylama öncesi kısa görüşlerini bildirdiler.

"ŞERH DÜŞTÜK"

İmar komisyonu üyeleri CHP'li Janrat Karaahmet ve İYİ Parti Meclis Üyesi Orhan Uğur komisyon kararına şerh düştüklerini belirttiler.

"DEVRİ UYGUN"

İmar Komisyonu başkanı MHP'li Mehmet Pulat adı geçen yerde inceleme yaptıklarını ve burasının özel idareye devrinin uygun olduğunu belirtti.

MHP Grup sözcüsü Osman Varolu, Pelitözü Gölpark'ın Özel İdareye devrinin uygun olduğunu belirtti.

"SİYASİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

İYİ Parti Bilecik Meclis Üyesi Mehmet Yılmaz, "bu kararın tamamen siyasi olduğunu düşünüyorum" dedi.

"HUKUKİ SÜRECE GİRİLDİ Mİ?"

CHP Sözcüsü Hüseyin Elmas, Meclis Başkanı Osman Yılmaz'a: "Buraya henüz alkol ruhsatı verilmiş değil ayrıca merak ettiğim bir konuyuda sormak istiyorum. Özel idare ile Bilecik Belediyesi buraya Alkol verilmesiyle alakalı herhangi bir hukuki sürece girmişlermidir." dedi.

Bu sırada söz alan Genel Sekreter Halis Nalbant: "Özel idare değil de valilik mahkemelik" dedi.

Bunun üzerine tekrar söz alan Elmas: "Madem ki mahkeme süreci bittikten sonra bu konuyu gündeme getirseydik, devrini tartışsaydık iki iş birden yapmayalım." dedi.

AK Parti Sözcüsü Mesut Çetin söz alarak kendisinin imar komisyonu üyesi olduğunu, özel idareye devri konusunda haklı gerekçelerini komisyon raporunda da belirttiklerini belirterek, "Alkol her kötülüğün anasıdır" dedi.

"12 KABUL 9 RED.."

Oylamaya sunulan madde: Cumhur İttifakı partileri AK Parti ve MHP üyelerinin 12 kabul, Millet ittifakı partileri CHP ve İYİ Parti üyelerinin 9 red oylarıyla meclisten geçmiş oldu. Buna göre; Son günlerde çok tartışılan pelitözü Gölpark 5 yıl sonra tekrar Özel İdare bünyesine geçti.

"DİKKATLERDEN KAÇMADI"

Diğer yandan, toplantı sonrası belediyenin avukatı Erman Şahin ile özel idare avukatı Hasan Sevinç'in kendi aralarında uzun süre konuşmaları da dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilişim