İl Genel Meclisi’nin İller Bankası’ndan talep ettiği borçlanmanın kabul edilmesi neticesinde AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın Bakanlıklara, Cumhurbaşkanına, Başbakana ve Milletvekili Halil Eldemir’e teşekkür edip İl Genel Meclisi’ne teşekkür etmemesini eleştiren Başkan Oğuz Sertler’in çıkışı İl Genel Meclisi’nde ortamı biranda gerdi.

Başkan Sertler ile AK Parti Meclis üyesi Serkan Yıldırım arasındaki sözlü atışmaya CHP ve AK Parti grubunun da dahil olması neticesinde Meclis salonunda sözlü atışmalar yaşandı.

İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının ilk birleşimi Oğuz Sertler Başkanlığında gerçekleşirken, İl Genel Meclisi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2017 yılı içerisinde İller Bankası’ndan talep ettiği 28.250.000 TL borçlanma onaylandı.

Bunun üzerine AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın Bakanlıklara, Cumhurbaşkanına, Başbakana ve Milletvekili Halil Eldemir’e teşekkür edip Vali’ye ve İl Genel Meclisi’ne teşekkür etmediğini ileri süren Başkan Sertler, konuyu sert bir şekilde eleştirerek şöyle konuştu:

“Bu parayı AK Parti değil, biz Özel İdare olarak borçlanıyoruz”

“Sanki burada yeni bir kaynak aktarılmış gibi bir açıklama var. Ben şurada şöyle bir açıklama yapayım; buradaki olay bizim İl Genel Meclisimizin aldığı borçlanma kararıdır. Burada herhangi bir şekilde başkasının böyle müdahili falan yok. Herkese teşekkür edipte Meclise ve Meclis üyelerine teşekkür etmemek doğru bir davranış değil. Bu vesile ile de ben açıklama yapma gereği duydum. Çünkü bu parayı AK Parti değil, biz Özel İdare olarak borçlanıyoruz. Ama burada bütün Bakanlıklara, Cumhurbaşkanına, Başbakana teşekkür edilmiş, Halil Eldemir’e teşekkür edilmiş ama burada Meclisin kararına da, Valiye’de teşekkür edilmeliydi. Sanki hibe gelmiş gibi basına yansıyanı söylüyorum ben. Bu Özel İdare’nin borçlanmasıdır, onu hatırlatmak istedim.”

“Sen niye polemik yaratıyorsun ki, sanane!”

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Serkan Yıldırım ise Başkan Sertler’e yönelik olarak ;“Kaynak aktarıldı” ifadelerine yer verdi. Başkan Sertler ise bunun üzerine sert bir çıkış yaparak; “Hibe değil deme? Hibe değil deme? Biz kendimiz borçlanıyoruz deme” dedi.

“Cart curt sanane!”

Meclis üyesi Yıldırım’ın Başkan Sertler’e yönelik; “sen niye polemik yaratıyorsun ki kendi kendine? Yok hibe değil, cart curt sanane!” demesi üzerine soğuk rüzgarlar esmeye başlayan Meclis Salonunda Başkan Sertler, sesini iyiden iyiye yükselterek ,“nasıl banane değil ya! Ben Meclisin haklarını savunmak için buradayım. Seni ilgilendirmeyebilir, senin umurunda olmayabilir ama benim umurumda. Bunu onaylayan kim kardeşim? Burada Meclis, Meclisin kararını onaylayan kim ? Vali, sanki birileri göndermiş gibi burada açıklama yapamazsın onu düzeltiyorum ben, basında çıkanı söylüyorum ben” dedi.

Bunun üzerine araya giren AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ali Şenel, “basının ne yazdığı bizi çok ilgilendirmez, seni ilgilendirir, bizim söylediğimiz şu: daha önce Bilecik Özel İdaresi’ne kredi çıkmıyor. Milletvekilimiz devreye girdi diye bu para buraya aktarıldı. Bizim söylediğimiz bu. Sen bildiğin halde, konu onaylandığı halde polemik yapmak için burada basını gündeme getiriyorsan hiçbir şey demiyorum. 20 gün sonra seçim olmasaydı sen bunu gündeme getirmezdin” dedi.

“Buna niye alınıyorsunuz ya!”

Başkan Oğuz Sertler ise; “ya ne alakası var! Meclis üyesi olarak senin zoruna gitmiyor mu? Bizim dediğimiz şu: teşekkürde eksik var, düzeltmemiz bu. Buna niye alınıyorsunuz ya! Özel İdare’nin borçlanmasına açıklama yapan kim? Vali mi, Genel Sekreter mi? Meclis Başkanı mı? Veya içinizden birisi mi?

Bunu açıklamak il başkanının görevi değil. Başka bir şey demedik. Hatta daha da ileriye gideyim İçişleri Bakanlığı’na da teşekkür edeyim. Onayı veren o, onay vermeseydi olur muydu bu para olmazdı. Rahatsız olacak bir şey yok bunda” dedi.

Yeniden Başkan Sertler’e cevap veren Meclis Üyesi Ali Şenel; “bu borçlanma için araya birileri girmese, bu para Bilecik’e gelmeyecekti. Bizimde söylemek istediğimiz bu” vurgusunu yaptı.

Sözlü atışmaya CHP sıraları da dahil oldu

“Babanızın malını mı çıkartıyorsunuz?”

Başkan Oğuz Sertler ile AK Parti Meclis Üyesi Ali Şenel arasında devam eden sözlü tartışmaya CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Turan da dahil oldu.

Turan, CHP grubunun bulunduğu sıralardan Meclis Üyesi Ali Şene’e “iktidar sizsiniz. Tabiki parayı getirmek için siz gireceksiniz devreye ya! Babanızın malını mı çıkartıyorsunuz? Devletin parası ya Allah Allah!”diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine Başkan Sertler, tartışmaya daha fazla uzatmamak adına oturumu kapattı.

Diğer yandan İçişleri Bakanlığı’nın İller Bankası’ndan 28.250.000 TL tutarında borçlanma talebine ilişkin yapılması gereken iş ve işlemlerin İl Özel İdaresi Kanunu’nun 10’uncu maddesi gereği İl Genel Meclisi Üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim