FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçtiğimiz Şubat ayında çıkarıldığı mahkeme kararınca tutuklanan Söğüt MHP İl Genel Meclis Üyesi Tevfik Özütürk, 7 aylık tutukluluğun ardından adli kontrol şartı ile serbest kalarak; Ekim Ayı İl Genel Meclisi Olağan Toplantısına katıldı.

      Bilecik Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma sonrası adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Özütürk, İl Genel Meclis Toplantısı öncesi geçmiş olsun dileklerini kabul ederek,MHP grubunun bulunduğu bölümde yerini aldı.

        İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler, Ekim ayı toplantısının açılışını gerçekleştirmeden önce,MHP İl Genel Meclisi Üyesi Tevfik Özütürk’e geçmiş olsun dilekleri sonrası ileterek İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantısını başlattı.

        Diğer yandan muhalefet ile Ak Parti’nin sayıca olan eşitliği Tevfik Özütürk’ün tutuklanmasının ardından bozulmuş ve Ak Parti üstünlük sağlamıştı. Özütürk’ün Serbest kalmasının ardından ise dengeler değişti ve İl Genel Meclisi’nde yeniden muhalefet Ak Parti karşısında eşitlik sağlayarak güç elde etmiş oldu.

Editör: TE Bilişim