İl Genel Meclisi toplantı salonunda başlayan görüşmelerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda (SYDV) görev alacak hayırsever vatandaşların isimlerinin belirlenmesi talebi görüşüldü. Bu yılki toplantının ikinci birleşiminde SYDV Mütevelli Heyeti’nde görev alacakların belirlenmesi demokratik bir ortamın yaşanılmasına sahne oldu. Diğer maddelerin de görüşüldüğü oturumda, CHP ve MHP’li adayların heyete seçilmesi gergin anlar yaşanmasına neden oldu.


Heyette görev alacak 18 vatandaşın isimleri oylanırken muhalefetin önerdiği isimler öne çıktı. Bilecik İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler’in oyunu muhalefetten yana kullanması SYDV Heyeti’ne muhalefetin önerdiği isimlerin oy çokluğuyla kabul edilmesine sebep oldu.


2017 yılında SYDV Mütevelli Heyetlerinde görev alacak hayırsever vatandaşlar merkez ilçede Hasan Şafak, Mehmet Cansız olurken; Bozüyük’de Mestan Mercan, Nermin Nalbantoğlu, Osmaneli’de Orhan Dinç, Murat Özer, Söğüt’te Ali Islah, Ali Özkan, Pazaryeri’nde Zekiye Kulaklı, İbrahim Öztosun, Gölpazarı ‘nda Nizamettin Akkaya, Abdullah Günker, Yenipazar’da Yüksel Ceyhan, Ali Fevzi, Mehmet Yanık, İnhisar’da ise Mehmet Ergün, Hüseyin İkiz ve Nihat Gündüz'in heyet üyelikleri oy çokluğuyla kabul edildi.


AK Partili üyelerin karşı çıkışlarına rağmen CHP ve MHP’nin önerdiği isimler Mütevelli Heyetlerinde görev almış oldu. İktidar ve muhalefet arasında tartışmalar seçim boyunca sürerken, görüşmelerde diğer maddelere geçilmesi tartışmaları yatıştırdı.


Görüşülen 3. maddede Ulupınar Köyü 689-692 parsel numaralı, mülkiyeti sav 1 Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına kayıtlı taşınmaz üzerine “Güneş Enerji Santrali” ve 694-698 parsel numaralı mülkiyeti Ömer Faruk Yarangümeli adına kayıtlı taşınmazlar üzerine ise “yol” yapmak maksadıyla hazırlatılan imar planlarının onaylatılması talebi oy çokluğu ile kabul edildi.










Editör: TE Bilişim