İl Genel Meclisi Toplantılarının 3. Oturumu Oğuz Sertler Başkanlığında gerçekleşti.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleşen oturumda 2 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

İlk gündem maddesine göre; Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğü’nün Bilecik-Bozüyük doğalgaz hattının geçiş izni verilmesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Diğer gündem maddesine göre ise; Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün Köydes ödenekleri ile yapılması planlanan ve KHGB’nin talepleri doğrultusunda köy yollarının asfaltlama, yol yapım, bakım, onarım, imalat gibi çalışmalarının iş programına alınması ve yapılacak protokol için il özel idaresi genel sekreterliğine yetki verilmesi talebi görüşülerek oy birliği ile karar bağlandı.

Öte yandan il genel meclis üyesi Serkan Yıldırım, Hasan Hüseyin Çelik, Mehmet Yılmaz ve Hikmet Turhan’ın verdiği yazılı önergenin 2017 programına alınması oy birliği ile kabul edildi. Verilen önergeye göre; Merkez ilçe Dereşemsettin köyü ile Ulupınar köyü arasına mevcut kadostra yolu ıslah edilerek İl Özel İdaremizin köy yollarına ait alana alınmasına, Çakırpınar Köyü batısından geçen bölümün tapu kadostra yolu veya yol şubemizin uygun göreceği bir bölümden geçirilerek yapılmasına, bu güzergâh açıldığında Merkez Pelitözü köyü, Gülümbe ve Dereşemsettin köylerimizin, Pazaryeri İlçemizin, ayrıca,3. OSB’nin, Pazaryeri İlçe Elmalı Göleti ve Günyurdu köyü kavşağı arasındaki civar köylerimizin ulaşımında büyük bir kolaylık sağlayacağından bu önerimizin 2017 çalışma programına alınması kararlaştırıldı.

 

Editör: TE Bilişim