İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarının son oturumunda 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Oğuz Sertler Başkanlığı’nda İl Genel Meclisi toplantı salonunda görüşülen ilk gündem maddesine göre; Ulupınar Köyü’ne yapılacak olan “lisanssız güneş enerji santrali” ve “yol” yapmak maksadıyla hazırlatılan imar planlarının onaylatılması hususunda Komisyon’dan gelen rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin görüşülen ikinci gündem maddesine göre; Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan arazinin Borsa İstanbul Bilim Sanat Merkezi yapımında kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesine göre; ilimiz merkez ve ilçelerine bağlı köylerde “çöp toplama hizmeti” projesi kapsamında Osmaneli, Pazaryeri ve İnhisar ilçelerinde kullanılmak üzere 3 adet çöp kamyonu alımının 2018 yılı yatırım programına alınması hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü ve beşinci maddesinde Bozüyük İlçesi Düzdağ Köyü ile Söğüt İlçesi, Zemzemiye Köyü’ne “lisanssız güneş enerji santrali” ve “yol” yapmak maksadıyla hazırlatılan imar planlarının onaylatılması talebi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’na havale edildi.

Gündemin diğer bir maddesinde ise meclisi verilen yazılı önerge görüşüldü.Yazılı önergeye göre Karaköy-Pazaryeri arasındaki bağlantı yolunun köy yolu kapsamına alınması talebi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin görüşülen son maddesine göre ise, ilimiz merkez Cumhuruiyet Mahallesi’nde Şeyh Edebali Üniversitesi’ne tahsis edilmiş olan binanın giriş katının, halk sağlığının etkini verimli ve ulaşılabilir bir şekilde olabilmesi amacıyla Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılmak üzere bedelsiz olarak tahsis edilmesi görüşülerek ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.Verilen 10 dakikalık molanın ardından ise gündeme alınan madde karar bağlanarak oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim