31 Mart Mahalli İdareler genel seçimleri sonrasında Bilecik İl Genel Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile İl Genel Meclisi yeni döneme başlarken yeni Meclisin sandalye dağılımı; 10 AK Parti, (Osman Yılmaz, Zeki Kayadelen, Mesut Çetin, Erdinç Gesge, Alper Karadağ, Nihal Arslan, Yücel Kaya, Mustafa Özkan, Alaattin Emral, Mesut İpekçi), 5 Cumhuriyet Halk Partisi, (Zafer Kurnaz, Janrat Karaahmet, Hüseyin Elmas, Nihat Gündüz, Erkan Erdem), 4 İYİ Parti, (Mehmet Yılmaz, Orhan Uğur, Osman Çetin, Nejdet Yıldız), 2 Milliyetçi Hareket Partisi (Osman Varolu, Mehmet Pulat) olarak şekillendi.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda en yaşlı üyeAlaattin Emral başkanlığında gerçekleşen ilk birleşimde; İl Genel Meclisi yeni Başkanı seçiminin yapılması, Meclis 1’inci ve 2’inci yedek katip üye seçimi, İl Encümeni’ne üye seçimi ve İhtisas Komisyonları’nın oluşturulması ve üye seçiminin yapılması gerçekleştirildi.

Başkanlık seçiminde AK Parti’nin adayı Osman Yılmaz; MHP’li üyelerinde desteği ile 12 oy alarak İl Genel Meclisi yeni Başkanı seçilirken, CHP ve İYİ Partililerin İl Genel Meclisi Başkanlığı için destek verdiği Hüseyin Elmas ise 9 oy aldı.

Yeni İl Genel Meclisi Başkanı’nın seçildiği toplantıda AK Parti’den Osman Yılmaz yeni Başkan oldu. Toplantıda AK Parti Osman Yılmaz’ı önerirken, CHP Hüseyin Elmas’ı önerdi. Gizli oy açık sayım şeklinde gerçekleşen oylamada AK Parti ve MHP’li üyelerin oyları ile 12 oy alan Osman Yılmaz, İl Genel Meclisi’nin yeni Başkanı oldu. CHP ile İYİ Parti’nin oylarını alan Hüseyin Elmas ise 9 oyda kaldı.

Buna göre; AK Partili Osman Yılmaz İl Genel Meclisi’nin başkanı seçilmiş oldu

İl Genel Meclisi Başkanı’nın belirlenmesi sonrasında gündemin diğer maddesi olan Meclis 1’inci ve 2’inci yedek katip üye seçimi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen katip üye seçiminde AK Partili Mesut Çetin 13 oy alarak 1’inci yedek katip üye seçilirken, Alper Karadağ 2’inci yedek üye oldu.

Gündemin diğer maddesinde ise, İl Encümeni için 3 üye seçimi yapıldı. Buna göre; AK Parti’den Nihan Arslan, MHP’den Mehmet Pulat ve Osman Varolu Encümen üyesi seçilmiş oldular.

Gündemin son görüşülen maddesinde ise İhtisas Komisyonlarının oluşturulması ve Üye Seçimi yapıldı. İhtisas Komisyonları; Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler, Çevre ve Sağlık, Araştırma Geliştirme Sanayi ve Ticaret,Tarım ve Hayvancılık, Turizm ve Tanıtma şeklinde oluştu.

Plan ve Bütçe Komisyonu’na; (AK Parti) Yücel Kaya, Mustafa Özkan, Erdinç Gesge, (CHP) Janrat Karaahmet, (İYİ Parti) Orhan Uğur, (MHP) Osman Varolu seçilirken, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na; (AK Parti) Zeki Kayadelen, Alaattin Emral, Mesut Çetin, (CHP) Zafer Kurnaz, (İYİ Parti) Mehmet Yılmaz, (MHP) Mehmet Pulat seçildiler.

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’na; (AK Parti) Nihal Arslan, Mesut İpekçi, (CHP) Hüseyin Elmas, (İYİ Parti) Necdet Yıldız, (MHP) Mehmet Pulat seçilirken, Çevre ve Sağlık Komisyonu’na; (AK Parti) Erdinç Gesge, Yücel Kaya, (CHP) Erkan Erdem, (İYİ Parti) Osman Çetin, (MHP) Osman Varolu seçildiler.

Araştırma Geliştirme Sanayi ve Ticaret Komisyonu’na; (AK Parti) Mesut Çetin, Alper Karadağ, (CHP) Zafer Kurnaz, (İYİ Parti) Osman Çetin, (MHP) Mehmet Pulat, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu; (AK Parti) Mesut İpekçi, Mustafa Özkan, (CHP) Nihat Gündüz, (İYİ Parti) Necdet Yıldız, (MHP) Osman Varolu, Turizm ve Tanıtma Komisyonu’na ise; (AK Parti) Nihal Arslan, Alper Karadağ, (CHP) Janrat Karaahmet, (İYİ Parti) Mehmet Yılmaz, (MHP) Osman Varolu seçildiler.

Diğer yandan 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde İl Genel Meclisi aday listesine CHP’den giren Mehmet Yılmaz ve Osman Çetin’in İYİ Parti sıralarında yeraldığı gözlendi.

Editör: TE Bilişim