İl Genel Meclisi Ekim ayının ilk oturumunda ‘Güneş Enerji Santrali’ yapmak maksadıyla hazırlanan imar plan değişikliğine ilişkin 2 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı Oğuz Sertleş başkanlığında gerçekleşti.

İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nün, Söğüt İlçesi Zemzemiye Köyü,2644 parsel numaralı taşınmaz üzerine yapılacak olan ‘lisanssız güneş enerji santrali’ yapmak maksadıyla hazırlatılan imar planlarının onaylatılması talebi görüşülerek komisyonlara havale edildi. Görüşülen gündem maddesi; İmar ve Bayındırlık, Tarım ve Hayvancılık ile Çevre ve Şehircilik Komisyonları’na havalesi oy birliği ile onaylandı.

Gündemin diğer maddesinde ise, yine İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nün Söğüt İlçesi, Dönmez Köyü,612 parsel numaralı, mülkiyeti Gülsi Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne ait taşınmaz üzerine ‘lisanssız güneş enerji santrali’ yapmak maksadıyla hazırlanan ilave imar planları görüşülerek komisyonlara havale edildi. Görüşülen gündem maddesi, İmar ve Bayındırlık, Tarım ve Hayvancılık ile Çevre ve Şehircilik Komisyonları’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Öte yandan toplantının diğer oturumunun yarın aynı saatte,aynı yerde yapılacağı öğrenildi

Editör: TE Bilişim