İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarının 3.bileşimi İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda saat 11.00’da başlayan bileşimde 3 gündem maddesi görüşülerek karar bağlandı.

Görüşülen ilk gündem maddesine göre; İl Özel İdare personel giderleri, yasal paylar, birim müdürlüklerinin tüketime yönelik mal ve malzeme alımı giderleri ve 2017 yılı çalışma takviminde idarenin yatırım ve performans programında yer alan projelerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla ek bütçe verilmesi talebi görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen madde, ilgili komisyon da olumlu görüş bildirmesi halinde İl Özel İdaresine 7 Milyon 100 Bin ek ödenek aktarılması Meclisin gündeme gelerek oylanacak.

Görüşülen diğer madde de ise; Merkez Okluca köyü güzergâhının deplase edilmesi için İlyasbey kadastro alanında bulunan 143 ada, 1 no'lu, 144 ADA 1-5-6-8-9-16-17 No'lu parsellerin kamulaştırılması İmar ve Bayındırlık komisyonu ile Plan ve Bütçe komisyonlarının olumlu raporları oylanarak 25 Kabul, 4 çekimser oy ile kabul edildi.

Gündemin son maddesinde, Söğüt ilçesi Kayhan Mahallesi’nde bulunan tapunun 39 ada, 2-3-4-12-524 Numaralı parsellerin İdare adına satın alınarak kamulaştırılması 15 kabul, 4 çekimser oy ile kabul edildi.

Toplantının bir sonraki gün yine aynı saatte yapılacağı bildirilirken,3.bileşimde sona ermiş oldu.

Editör: TE Bilişim