İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında; Gölpazarı Köprülü Mehmet Paşa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Z kütüphane kurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde Gölpazarı İlçesi Köprülü Mehmet Paşa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan kütüphaneye; Bozüyük ilçesinde, 1971 yılında silahlı bir soygun sırasında şehit düşen bekçi Hüseyin Tırnava’nın ismi verildi.

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan ayrıntılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerini artırmak, öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, öğrencileri suç ortamlarından uzak tutmak, verimli zaman geçirmelerini sağlamak, toplumsal farkındalık ve duyarlılıklarını geliştirmek, milli kimlik ve aidiyet duygularını geliştirmek, emniyet teşkilatı ile bölge insanı arasında diyaloğu artırmak ve bilinçli nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla 81 ilimizde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullarda Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi uygulamaya konulmuştur.

Zenginleştirilmiş kütüphaneler (Z Kütüphane); zeka oyunları, okuma ve dinleme materyallerinin bir arada bulunduğu, sesli ve elektronik kitaplar gibi alternatif okuma seçeneklerinden öğrencilerin faydalanabildiği, taşınabilir raflarıyla, ahşap ve kumaş malzemelerle kaplanmış duvarlarıyla, estetik ve pedagojik açıdan uygun renkleriyle çocuklarda okuma alışkanlığı ve zevki uyandıran, onları kütüphaneye çekecek mekanlar şeklinde tasarlanmaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde yukarıdaki standartlarda oluşturulan Z kütüphanelere aziz şehitlerimizin isimleri verilmiştir.

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Gölpazarı Köprülü Mehmet Paşa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi isimli okulda Şehit Çarşı ve Mahalle Bekçisi Hüseyin Tırnava isimli Z Kütüphane kurulumu tamamlanmış olup, Perşembe günü öğrencilerin kullanımı için hizmete açılmıştır.”

Editör: TE Bilişim