Cafer Elmas  
İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, geçtiğimiz ay yapılan İl Genel Meclis Başkanlık seçiminde parti içinde alınan karara uymadığı ve adaylığını açıkladığı ayrıca muhalefet partilerinin oylarıyla yeni Başkan seçildiği iddiaları ile İl Disiplin Kurulu'na sevkedilmişti.          
İl Disiplin Kurulu üyeleri ve İl Başkanı Fikret Karabıyık'ın da bulunduğu toplantı sonrası İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler'in AK Parti'den ihraç kararı çıktığı açıklandı.
AK Parti İl Başkanlığı'ndan akşam saatlerinde yapılan açıklama şöyle: 
'4 Nisan tarihinde yapılan il genel meclis başkanlığı seçiminde parti ilke kararlarına uymayarak aday olan ve İl genel meclis başkanı seçilen Oğuz Sertler, disiplin kurulumuz tarafından partimizden ihraç edilmiştir. 
Kamuoyuna duyurulur.'
Şimdi ne olacak?
  İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler'in İl Disiplin Kurulu tarafından alınan ihraç kararı sonrası Genel Merkez'in bu karara ne diyeceği merak konusu. 
Sertler'in İl Disiplin Kurulu tarafından ihracı istemine karşı alınan kararı 7 gün içinde AK Parti Genel Merkezi'ne itiraz edeceği ve ayrıca kendisi ile ilgili yapılan haberleri yargıya taşıyacağı gelen bilgiler arasında.
Bunun yanısıra AK Parti İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, İl Disiplin Kurulu'nun almış olduğu karar ile partiden ihraç edilmesiyle birlikte AK Parti İl Genel Meclis Başkanlığı'nı da kaybetmiş oluyor.
Sertler'in önümüzdeki günlerde yaşanan süreçlere ve verilen bu karara karşı nasıl tavır takınacağına ilişkin açıklama yapması bekleniyor.
Editör: TE Bilişim