Önceki gün Ankara’da gerçekleşen CHP il başkanları toplantısında muhalefet partilerinin ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek mesajı verildi. CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet’in de katıldığı toplantının sonunda yayınlanan ortak açıklamada “Biz Cumhuriyet Halk Partisi il başkanları olarak genel başkanımızın iradesini sahipleniyor ve kararını destekliyoruz” ifadesine yer verildi. Yapılan yazılı açıklama şöyle:


"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, ilk defa Cumhurbaşkanını halk oylamasıyla seçmeye hazırlanıyoruz. Cumhurbaşkanlığı gibi ülkenin, en yüksek makamını temsil edecek kişinin belirleneceği seçim, demokrasi tarihimiz için de bir dönüm noktasıdır. İktidarın, Türkiye’yi içerde kutuplaştırdığı, dışarıda da savaşa zorladığı böylesine sancılı bir dönemde Cumhuriyet Halk Partisi olarak tarihi bir sorumluluğu omuzlarımızda taşımaktayız. Ülkemizde kültürel ve siyasi kimlikler birbirine düşman gruplar yaratmak isteyen iktidar karşısında.



Toplumun tamamına hitap edecek bir Cumhurbaşkanı seçmemiz gerektiği somut bir gerçekliktir. Bu şartlarda hazırladığımız Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye’nin bölgemizdeki Demokrasi ve Barışa dayalı rolünü arttıracak, ülkemizde de toplumsal kutuplaşmanın önünü kesecek bir etkisi olmak zorundadır. Bu anlayışla toplumun tüm kesimleriyle yaptığı uzun görüşmelerden sonra Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu herkesi kucaklayacak, içte ve dışta barışı, demokrasiyi, kardeşliği egemen kılacak, uluslararası deneyime sahip, saygın bilim adamı Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu nu Cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna sunmuştur. Biz Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanları olarak Genel Başkanımızın iradesini sahipleniyor ve kararını destekliyoruz."

 

Editör: TE Bilişim