Gökay Şimşek

Vali Tahir Büyükakın’ın öncülüğünde, CHP’nin ev sahipliğinde siyasi parti il başkanları ilk istişare toplantısını gerçekleştirdi.

Vadipark’ta düzenlenen toplantıda Bilecik yereline ilişkin konular görüşülürken, siyasi parti il başkanları Vali Büyükakın ile ilimizin gündemine ilişkin birçok konu hakkında fikir alışverişinde bulundular. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Kırklar tepesi mevkiinde ahşap binada çıkan yangında kendi hayatını riske atıp Türk bayrağının zarar görmemesi için çatıya çıkıp bayrağı alan genç de unutulmayarak toplantıya davet edilip kendisine Türk Bayrağı hediye edildi.

“Bu toplantıları daha da genişletmek istiyoruz”

İlk istişare toplantısının ev sahipliğini yapan CHP İl Başkanı Metin Yaşar, konuya ilişkin gerçekleştirdiği konuşmasında toplantının ne amaçla yapıldığına dair basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başkan Yaşar, “İl başkalarının 3. Toplantısını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Sizlere ilimizde var olan siyasi partilerin il başkanlarının biraraya gelip, ilimizin ekonomik, kültürel ve sosyal kalkınmasında neler yapılabileceğinin paylaşımı için bir araya geldik. Öncelikle bu olayın nasıl geliştiğinden biraz bahsetmek istiyorum. Sayın Valimizin, ilimize vali olarak atanmasından sonra bir haraketlilik başladı. Kocaeli’den geldiği için, orada siyaset yapan tüm il başkanları kendine ziyarete geleceklerini ifade ettiler. Tabi bizim mevkii taşlarımız bizleri tek tek aradılar. Eğer imkan olursa sizlerle de beraber olmak istiyoruz demişlerdi. Fakat o arada sayın valimiz bizleri arayarak Kocaeli’den gelen siyasi il başkanlarımızla birlikte gelirseniz çok iyi olur dedi. Bizde; “tabi ki olur dedik.” Onları karşıladık ve birlikte valimizi ziyaret ettik. Onlarda,bizde hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Akabinde ise sağolsun sayın valimiz,bizlere Kocaeli’den gelen misafirlerle birlikte bir akşam yemeği verdi. O akşam yemeğinde kaynaşma oldu ve onlar illerinde yaptıkları çalışmalar hakkında bizleri bilgilendirdiler. Biz dediler; “parlamentoda grubu olsun,olmasın ilimizde aktif olarak faaliyet gösteren tüm siyasi parti il başkanları ayda bir bir araya geliyoruz. Burada bir araya geldiğimizde ise hiçbir şekilde aramızda siyaset konuşmuyoruz. Sadece ilimizin sorunlarına yoğunlaşıyoruz ve bunlarla ilgili bir çözüm üretme çabamız oluşuyor” dediler. Tabi bizler farklı görüşlerde olan siyasi parti temsilcileriyiz, her konuda uzlaşmamız mümkün olmayabiliyor. Fakat uzlaştığımız konularda bu değerlendirmelerimizi ilgili bürokrasiye iletiyoruz ve bu sorunlarında çözümü için hep birlikte takip ediyoruz ve bunda çok başarılı sonuçlar aldık dediler. Bu çalışmayı sizlerde öneriyoruz dediler. Bizde arkadaşlarımızla neden olmasın? Dedik. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz ama ne yazık ki hiçbir dönem böyle toplantılar düzenleyememiştik. Bizlere bu imkanı sağlayan ve bu oluşumun yaratılmasında büyük katkı veren sayın valimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.Biz bu toplantıları sadece siyasi parti il başkanları olarak değil daha da genişletmek istiyoruz.Bunu yaparken de her ay farklı ilçemizde,bu toplantıları düzenleyerek oranın kaymakamını,belediye başkanını ziyaret ederek bu yelpazeyi daha da genişletmek istiyoruz. Umarım bu birlikteliğimiz uzun süre devam eder.”

“Siyasi farklılıklar ortada ama siyaset konuşmayacaklar”

Vali Tahir Büyükakın ise bu toplantıların Türkiye’de bir model olacağını belirttiği konuşmasında şunları ifade etti:

"Kocaeli'de yapılan benzer bir uygulama vardı. Kendileri onun devamı için biraraya geldiler, görüş birliğine vardılar. Onlar biraraya gelmeseydi benim biraraya getirme şansım yoktu. Bu şüphesiz onların olgunluğunun çok açık bir göstergesidir. Ben inanıyorum ki, bu örnek Türkiye'ye de model teşkil edecek, yaygınlaşacak. Her birinin temsil ettiği siyasi görüş belli. Siyasi farklılıklar ortada ama siyaset konuşmayacaklar. Eleştiri söz konusu olduğunda da eleştiri yapacaklar. Bilecik'in problemleri konuşulacak, geleceğe dair çalışmalar yapmak ve tespit ve öneriler de bulunmak için biraraya gelindi. Bu son derece güzel bir girişim. Şüphesiz biz de valilik olarak ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte bu insiyatifi tüm gücümüzle destekleyeceğiz. Onların desteği bize ayrı bir motivasyon sağlayacak.

Geçen Cumartesi günkü toplantımızda Abdülhey kardeşimizin göstermiş olduğu örnek davranış gündeme alındı. Bu davranışın mutlaka ödüllendirilmesi gerektiğini düşündük ve buraya davet ettik. Kendisi bayrağa olan bağlılığını göstermiştir. Bayrak söz konusu olunca siyaset biter, hepimiz vatanımız söz konusu olduğunda diğer her konuyu teferruat görür ve gerekeni yaparız.

Abdülhey kardeşimizi de bu vatanın bağımsızlığının, bütünlüğünün, bölünmezliğinin simgesi olan bayrağımızı yanmaktan kendini de tehlikeye atarak bu memleketin gerçek evladı olduğunu, Söğüt, Malazgirt, Çanakkale ruhunu taşıdığını gösterdi. Bu vesileyle hem Bilecik hem de Türkiye nezdinde kendisini tebrik ediyorum. Bayrağa böylesine bağlı kardeşimize verilecek en güzel hediye 'bayrak'tır diye düşündük. O yüzden Türk bayrağını hediye ederek tebrik etmek istiyoruz."

“Ya ben ölürüm, ya onu alırım dedim”

Türk Bayrağını yangından kurtaran Abdülhey Emirhan ise inşaatta çalıştığı sırada yangını duyduğunu vurgulayarak, "Olay yerine gittiğimde Türk bayrağını gördüm, vicdanım el vermedi, duygulandım. Ya ben ölürüm, ya onu alırım dedim. Kendimi de tehlikeye atarak aldım ve inşaatımızın önüne gururla diktim. Bayrak olunca gerisi teferruattır” dedi.

Vali Tahir Büyükakın ve il başkanları yapılan konuşmaların ardından gerekli istişareleri yapmak üzere yemek masasına geçtiler. Yaklaşık 3 saat süren fikir alışverişinde Bilecik yereline ilişkin birçok konu hakkında fikir birliğine varıldı. Diğer yandan önümüzdeki ay toplantıya ev sahipliği yapacak olan siyasi parti AK Parti olarak belirlendi.

Editör: TE Bilişim