Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Karuk, 31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti ile Bilecik’te ittifak olacak mı? sorusuna cevap verdi.

MHP İl Başkanı Mehmet Karuk, son günlerde kamuoyunda çok tartışılan MHP-AK Parti ittifakına ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada, ilimiz genelinde böyle bir durumun şu anda söz konusu olmadığını aktarırken, il merkezi, ilçe ve beldelerde kendi adayları ile seçime gireceklerini söyledi.

“Bilecik’te ittifak yapmayacağız”

Başkan Karuk, konuya ilişkin genel merkez ile görüşmelerin olduğunu aktarırken, “bizim genel merkez ziyaretimiz oldu. Bu konuyu genel merkezimize ilettiğimizde bize; ‘hayır’ Bilecik’te ittifak yapmayacağız, kendi adaylarımız ile seçime gireceğiz” talimatında bulunduklarını aktardı.

“Genel Merkez’den aksi bir talimat verilmedi”

Başkan Karuk, açıklamasının devamında ise, ittifakın söz konusu olmadığını kamuoyunda ise bu şekildeki yanlış bilgilere de itibar edilmemesi gerektiğini söylerken, şu ana kadar ittifaka ilişkin genel merkezden herhangi bir talimatın gelmediğini vurguladı.

Başkan Karuk, MHP-AK Parti ittifakına ilişkin açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

“Ayrıca şu ana kadar bize bunun haricinde Genel Merkez nazarında aksi bir talimat verilmedi. Kamuoyunda, “şurada aday var, şuradaki aday çekiliyor” gibi söylemlere itibar edilmemesi gerektiğini söylüyorum ben. Tabiki şunu da söylemek isterim sonradan gelişecek olan çalışmalar ise genel başkanımızın takdirindedir.”

Editör: TE Bilişim