Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı “Meclis Gündemine AKP Ambargosu” haberimiz hakkında açıklamada bulunarak, muhalefetin önergelerini iktidar gücünü kullanarak gündeme aldırmayacağını söyledi.  Kendisinin ve tüm meclis üyelerinin Bilecik halkına hizmet için görev yaptıklarını belirten Yağcı, muhalefetin gündeme alınmasını istediği konu var ise meclis toplantısından birkaç gün önceden gelip kendilerine konuyu iletmeleri gerektiği söyledi. Ancak bu durumda teklifleri gündeme alabilecekleri belirten Selim Yağcı, mecliste muhalefet olarak şov amaçlı verilen gündem maddelerine, ‘vatandaşların tercihi ile kazandıkları iktidar gücünü kullanarak’ daha önceleri olduğu gibi yine ret oyu vereceklerini, fakat yine de soru önergelerine toplantı sonlarında tüm şeffaflığı ile cevap vermeye devam edeceklerini söyledi.

Bilindiği gibi Belediye seçimlerini 3. defa kazanan AKP'li Belediye Başkanı Selim Yağcı, meclis üyeliklerinde de sayıca üstünlük sağlamıştı. CHP'nin 5, MHP 7 meclis üyesine karşılık AKP'nin 13 meclis üyesi olması nedeniyle, alınan kararlarda her zaman AKP'nin üstünlüğü ortaya çıkıyor.

CHP ve MHP hazırladıkları soru önergelerini gündeme aldırmak için meclise sunuyor, ne var ki sayıca üstün olan AKP'nin ret oyu ile soru önergeleri gündeme alınmıyor. Ocak Ayında Belediye meclis toplantısında MHP hazırladığı 5 maddelik soru önergesinin gündeme alınmasını istemiş, ne var ki oylamada AKP üstünlüğü ile önerge gündeme alınmamıştı. “Meclis Gündemine AKP Ambargosu” olarak duyurduğumuz haberimiz sonrası, Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetemize ziyarette bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı haberimize ilişkin açıklamada bulundu.

Kendisinin ve tüm meclis üyelerinin Bilecik halkına hizmet için görev yaptıklarını belirte Yağcı, muhalefetin gündeme alınmasını istediği konu var ise Meclis toplantısından birkaç gün önceden gelip kendilerine konuyu iletmeleri durumunda gündem maddelerine alabileceklerini söyledi. Yağcı, mecliste muhalefet olarak ‘şov amaçlı’ verilen gündem maddelerinin gündeme alınmasını, vatandaşların tercihi ile kazandıkları iktidar gücünü kullanarak daha önceleri olduğu gibi yine reddedeceklerini, fakat yine de soru önergelerine toplantı sonlarında kendisinin tüm şeffaflığı ile cevap vereceğini söyledi.

Cafer Elmas

Editör: TE Bilişim